Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsveç’in NATO üyeliği Meclis’e geliyor

Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinden mutabakat çıktı. İsveç’in, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ve vize serbestisi dahil Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine aktif destek vereceği bildirildi. Zirve sonrası açıklamada bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye, İsveç ve NATO’nun anlaşmaya vardığını duyurdu. Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO üyeliği kararını Meclis’e götüreceğini açıkladı.

Türkiye, İsveç ve NATO

Türkiye, İsveç ve NATO’nun Vilnius’taki üçlü görüşmesi sonrası ilk açıklama geldi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, zirve sonrası mutabakata varıldığını açıkladı. İsveç’in görüşmede, terör örgütü YPG/PYD ve FETÖ’ye destek vermeyeceğini yinelediği bildirildi. Ayrıca İsveç’in, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ve vize serbestisi dahil Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine aktif destek vereceği bildirildi. Görüşmede, müttefikler arasında savunma ticaret ve yatırımlarında yaptırım olmaması ve engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmakta mutabık kalındı. Türkiye’nin, İsveç’in NATO’ya Katılım Protokollerini TBMM’ye sevk edeceği ve onaylanması için yakın işbirliği içinde olacağı bildirildi.

“ENDİŞELERİ GÖZ ÖNÜNE ALARAK ORTAK BİR YOL BULDUK”

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 3’lü zirve sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye, İsveç ve NATO arasında mutabakata varıldığını duyurdu. Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO üyeliği kararını Meclis’e götüreceğini söyledi. Stoltenberg, “Türkiye ve İsveç’in endişelerini göz önüne alarak ortak bir yol bulduk” ifadelerini kullandı.