İtfaiyeci fazla para için kasıtlı yangın çıkarttı

Şili'de 39 yaşında eski bir itfaiyeci, iddiaya göre kahraman olmak ve fazla mesai ücreti almak için kasıtlı olarak yangın çıkardı. Bu yangın sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

İtfaiyeci fazla para için kasıtlı yangın çıkarttı

Olay Şubat ayında, Şili'nin popüler tatil beldesi Vina del Mar çevrelerinde gerçekleşti. Bölgede aynı anda dört büyük yangın daha başladı. Şüpheli, bunlardan en az birini başlatmakla suçlandı. Bu kişi daha önce Şili'nin Ulusal Afet Koruma Servisi'nde gönüllü olarak çalışmıştı. Savcılara göre amacı, acil durumlarda yardım eden bir kahraman gibi görünmekti. Geçmişte başka bir yangını söndürdüğü için "kahraman" olarak akıllarda kaldı.

İtfaiyeci fazla para için kasıtlı yangın çıkarttı - Resim : 1

İTİRAF ETTİ

Şüpheli, iki kişiyle daha birlikte tutuklandı. Diğer ikisi de bir itfaiyeci ve bir orman korucusu. Polis, üçlünün bu planı birlikte yaptığını düşündü. Tutuklanan itfaiyeci, hem toplumun takdirini kazanmak hem de fazla mesai ücreti almak istediklerini itiraf etti.

Yangın, şüphelinin arabasından attığı sigaralarla bir milli parkta başladı. Kuru hava ve şiddetli rüzgarlar yangının hızla yayılmasına neden oldu. Binlerce ev yok oldu.

İSTİSNAİ BİR OLAY

Yetkililer uzun süredir yangının kasıtlı çıkarıldığından şüpheleniyordu. Yerel itfaiye komutanı Vicente Maggiolo durumdan dolayı üzgün olduklarını söyledi. Ancak bunun istisnai bir olay olduğunu belirtti.

İtfaiyeci fazla para için kasıtlı yangın çıkarttı - Resim : 2

Kaynak: Pelin ÖZDEMİR