Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İtiraz sürüyor, okulda elektrik yok ama çevresinde var

Körfez’de CHP’nin itirazının İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesi ile ilgili konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Özgür Harun Yıldızlı, okulların çevresinde elektrik olmasına rağmen okullarda elektrik olmadığını ifade etti

Körfez’de CHP’nin itirazının İl

31 Mart Yerel Seçimlerinin sona ermesiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) ülke genelinde oylarını yükselterek lider parti konumuna geldi. Kocaeli Körfez ilçesinde de ise durum henüz netlik kazanmadı. CHP’nin adayı Tayfun Balıkçı, Anadolu Ajansı verilerine göre yarışı önde götürürken 1395 oy farkla rakibinin gerisinde kaldı. 5 bin 14 oyun geçersiz sayıldığı Körfez’de seçimleri sadece az bir farkla kaybeden CHP, 401 sandığın tamamına itiraz etti.

YİNE REDDEDİLDİ

Oy torbalarının ağzının usule uygun şekilde mühürlü olmaması, geçersiz oyların fazla olması, elektrik kesintisi gibi teknik sıkıntıların olması nedeniyle Körfez’deki 401 sandığın tamamına 3 ayrı itirazda bulunuldu. İlçe Seçim Kuruluna yapılan itirazın reddedilmesi üzerine CHP önceki gün İl Seçim Kuruluna giderek itiraz etmişti. İl Seçim Kurulu da itiraz ile ilgili nihai kararını bugün verdi. İl Seçim Kurulu da CHP’nin itirazını reddetti.

“5 MAHALLEDE KESİNTİ OLDU”

Oy sayımı sırasında elektriklerin kesilmesi ile ilgili tutanak tutulmadığı iddialarına cevap veren İl Başkanı Sarı, “SEDAŞ müdürünü o an aradık. Vali bey ile de görüştü sayın vekilim. Zaten karanlık. yazma ortamı oluşmadı. İl Emniyet müdürü ile de görüşme oldu. İtiraz verileri verildi. 5 Mahallede elektrik kesintileri olmuştur” dedi.

“OKULUN ETRAFINDA VAR”

Konu ile ilgili konuşan Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, “Okulda elektrik yok etrafta var. 3-4 mahallede elektrik kesiliyor. Ekipleri yönlendiriyorum dediler. Kul hakkına hepimiz inanıyoruz. Madem seçim alabilyorlar gelsinler hep birlikte sayalım. Kimsenin hakkına iradesine ipotek koyulmasın. Kayseri’de ıslak imza olmasına rağmen mühür olmadığı için seçim iptal edildi. Burda olunca seçimi etkilemiyor. Böyle çifte standart olmaz. 4-5 okulda tam saatinde elektrik kesiliyor. Böyle bir tesadüf olması mümkün değil. Konunun sıkı takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

CHP’nin Körfez itirazı reddedildi ‘Dışardan gelen kamu görevlileri oy kullandı’