İtirazlara ilişkin karar verildi

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından siyasi partilerin itirazları için verilen süre bugün itibariyle sona erdi.

İtirazlara ilişkin karar verildi

Yerel seçimlerde en fazla belediye kazanarak birinci parti olan CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, BBP ve İYİ Parti'de bir belediye kazanırken, seçim sonuçlarına ilişkin yapılan itirazlarda, 2 Nisan tarihinde ilçe seçim kurullarında saat 15.00'te, il seçim kurullarında da 5 Nisan'da ve saat 17.00'de sona ermesinin ardından YSK'da da 10 Nisan saat 17.00'de sona erdi.

CHP VE MHP'NİN TAMAMI REDDEDİLDİ

Yüksek Seçim Kurulu il, ilçe ve belde seçimlerinde toplam 81 itiraz sonuçlanırken, itirazların 18'i AK Parti'den geldi ve bunların 1'i kabul edilirken, 17'si ise reddedildi. CHP'nin Hatayla birlikte yaptığı 24 itirazın MHP'nin de 9 itirazın tamamı reddedildi. DEM Parti'nin 12 seçim bölgesinde itirazı olurken, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte iki itirazı kabul gördü.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ SÜRECİ BAŞLADI

YRP'nin 9, BBP'nin 4, İYİ Parti ve Vatan Partisi'nin ise bir itirazı reddedilirken, olağanüstü itiraz süresi ise 7 Nisan'da başladı ve 14 Nisan'da sona erecek. YSK’nın itirazları değerlendirmesinin ardından kesin seçim sonuçlarının açıklanması beklenecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ