Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İTO çalıştayında dikkat çeken tartışma! ‘Zincir marketler pazar günleri kapalı olsun’ Sonuç ne oldu?

İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen çalıştayda, zincir marketlerin pazar günleri çalışmamaları ele alındı. Masaya yatırılan önerinin detayları şaşırttı.

İstanbul Ticaret Odası tarafından

Haftanın tüm günlerinde Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca tüketiciye hizmet veren zincir marketler, yeni bir tartışmaya konu oldu. Geçtiğimiz gün İstanbul Ticaret Odası İTO Perakende Meslek Komitesi tarafından düzenlenmiş olan çalıştayda, zincir marketlerin pazar günleri çalışmamaları öneri masaya yatırıldı.

Zincir marketlerin pazar günü kapalı olmaları gerektiğine yönelik sunulan öneri, toplantıda yer alan kişiler arasında tartışmalara sebep oldu. Bu öneriye ilişkin oy kullanan firmaların nasıl bir kararda uzlaştıkları merak edildi. Peki, zincir marketler pazar günleri kapalı mı olacak? İşte son gelişmelere ilişkin ayrıntılar…

“ONAY VERİLEBİLİR”

Ekonomi Gazetesi’nden Yener Karadeniz tarafından düzenlenmiş olan habere göre İTO Perakende Meslek Komitesi çalıştayında zincir marketlerin pazar günleri kapalı olmaları konusu ele alındı. Çalıştaya katılım sağlayan tüm firmalar sunulan öneri kapsamında oy kullandı ve firmaların tamamının marketlerin ilgili günde hizmet vermemeleri yönünde karar almış oldukları öğrenildi.

İstanbul İl Tarım Müdürlüğü ve İl Ticaret Müdürlüğü müdürleri zincir market sektörünün tüm aktörlerinin aynı fikirde olmaları durumunda böyle bir karar için onay verilebileceğini belirtti.

BAKKALAR DEVREYE GİREBİLİR

Zincir marketlerin pazar günleri kapalı olmaları halinde tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacı ile neler yapılabileceği de çalıştayda görüşüldü. Edinilen bilgilere göre böyle bir kararın yürürlüğe girmesi durumunda İstanbul’da en az 15- 20 bin yeni bakkal hizmet vermeye başlayabilir.

Çalıştay kapsamında ayrıca Tekel ürünlerinin zincir marketlerin yerine yalnızca bakkal ve küçük işletmelerde satılması konusu da ele alındı. Eğer çalıştayda görüşülen konuların tamamı yetkililer tarafından onaylanırsa yani zincir marketler pazar günleri çalışmaz yerlerini bakkallara devrederlerse ve Tekel ürünleri yalnızca bakkallarda ve küçük işletmelerde satılmaya başlanırsa, zincir marketlerin cirolarında yaklaşık olarak yüzde 8 ila yüzde 12 arasında bir düşüş meydana gelecek.

Tüm firmaların zincir marketlerin pazar günü kapalı olmaları gerektiğini düşündüklerini belirtmiş olmalarının ardından yetkililerin nasıl bir karar verecekleri gizemini korumaya devam ediyor.