İyi Parti GİK üyesi Cumali Durmuş: Bazı stratejik ittifaklar kurulabilir

İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi Cumali Durmuş’tan Nokta Gazetesine önemli açıklama: Yerelde bazı stratejik ittifaklar kurulabilir.

İyi Parti GİK üyesi Cumali Durmuş: Bazı stratejik ittifaklar kurulabilir

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı. Uzun yıllardan bu yana partinin başında olan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayı kaybetti. CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel seçildi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le diyaloğunun oldukça iyi olduğu bilinen Özgür Özel’in genel başkanlığa gelmesinin ardından, yerelde ittifak söylentileri de güçlenmeye başladı.

Hatırlanacağı üzere genel seçimlerin ardından Millet İttifakı resmen sonlanmıştı. Hem İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hem de partinin ileri gelen isimleri, yerel seçimlere kendi amblem ve adaylarıyla girmenin daha sağlıklı bir tutum olduğuna vurgu yapmış, adımların bu yönde atılacağını bildirmişti. Hatta İyi Parti, bazı bölgelerde belediye başkan adaylarını dahi ilan etmeye başladı.

ÖZGÜR ÖZEL’İN GELİŞİ

Fakat CHP Kurultayını Özgür Özel’in kazanıp genel başkan olması, iki partinin ilişkilerini de etkileyecek yorumları yapılmaya başlandı. Konuyla ilgili İyi Parti GİK üyesi Cumali Durmuş dikkat çeken bir açıklama yaptı.

STRATEJİK İTTİFAK

Konuyla ilgili Nokta Gazetesine konuşan Cumali Durmuş, “ittifak meselesi ancak genel merkezimizin verebileceği bir karardır. Ancak şartlar ve durumun biraz değiştiğini görüyoruz. Fakat ben yine de komple bir ittifak olacağını şu aşamada düşünmüyorum. Olursa bazı stratejik ittifaklar kurulabilir. Söylediğim gibi bu noktada kararı verecek Genel Merkezimizdir. Biz de o karara uyacağız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ