İyi Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Sarı: Seçim öncesi en az 1.000 kişiyi işe aldılar

İyi Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Sarı, Nokta Gazetesine yaptığı ziyarette çok önemli açıklamalarda bulundu

İyi Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Sarı: Seçim öncesi en az 1.000 kişiyi işe aldılar

İyi Parti’nin çiçeği burnunda İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Sarı, İl Teşkilat Başkanı Osman Ayaydın ve İl Sekreteri Erol Derin ile birlikte Nokta Gazetesini ziyaret etti. Ziyarette oldukça dikkat çeken açıklamalar yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Sarı, hedeflerini de açıkladı. Kendi kişisel siyasi hayatıyla ilgili de notlar aktaran Başkan Sarı, AK Parti’ye de yüklendi. Sarı, seçim döneminde en az 1.000 gence iş verilerek oyunun renginin değiştirildiğini söyledi. İşte İyi Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Sarı’nın o açıklamaları:

"GENÇLİK OLŞUMU"

“Parti aslında bir gençlik oluşumu. Genel başkan gençlik olmadan ben bu yolu yürümem diyen genel başkan ve gençlere daima önem veren bir başkan. Gençlik kollarımız Kocaeli’deki sıralamada, ülke genelindeki sıralamada Ankara’dan İstanbul’dan sonra 3. Sırada. Gençlere değer veren bir liderimiz var. O sebeple aslında İYİ Partinin Gençlik Partisinin olması gerektiğini düşünenlerdenim.

"EN İYİSİ OLACAĞIZ"

Göreve geldiğim 2 haftalık süreçte 124 kişi ile görüştük. 45-50 kişilik 20 divan 30 yönetim kurulu olmak üzere bir ekip kurduk. Bundans onraki süreçte İyi Parti gençlik kollarının Kocaeli’deki en iyi gençlik kolları oluşumu, bu sadece siyasi partilerde değil a partisi b partisi değil işte kent konseyidir, stk’dır, dernektir bunlardan da en iyisi kesinlikle biz olacağız. Ve bunun için yapılması gereken ne var ise işte dokunmaksa, çalışmaysa, mücadeleyse yapılması gereken her şeyi yapmaya hazırız. Ekibimizi ona göre kurduk. Her alanda her daldan mühendis var. Ve bu arkadaşlarımın hepsi partili.

"EN ÇOK BİZİ DUYACAKSINIZ"

Son dönemden dışardan üye olmuş işte benim arkadaşım onun arkadaşı değil. Partinin kuruluşundan beri yer almış isimler. Tanıdığımız insanlar nerede ticaret yaptıklarını iş yerlerine kadar bildiğimiz insanlar. Arkadaşlarla beraber partinin kuruluşundan bu yana olan arkadaşları derledik toparladık. Ve bizim de şu şansımız var ben partinin kuruluşundan beri hiç kopmadan içindeyim 4 yıl Kartepe İlçe Başkanlığı, öncesi ilçe yöneticiliği başkan yardımcılığı derken parti içerisinde olduğumuzdan beri bu arkadaşları tanıyoruz. 12 ilçeyi de eşit bir şekilde böldük. Başiskelesi’dir, Gölcük’üdür, Karamürsel’idir yani kentin her noktasından her mesleğinden olan arkadaşları yönetime dahil ettik ve bundan sonraki süreçte başarılı olmak için en çok bizi duyacaksınız belki bizi göreceksiniz.

"İYİ BİR İŞ ADAMI OLMAK İSTİYORUM"

Ben Kocaeli’de saygın bir iş adamı olayı hedefliyorum. Ben Kocaeli’de partime çok iyi bir hizmet edeyim önce. Ondan sonraki süreçte genel olan işte Musafa Sarı’nın makamdan bir şey almadan makama bir şey katması gerektiğini düşündüğümden kaynaklı öncelikle ben saygın bir iş adamı olacağım ondan sonra makamdan bir şey almaktan ziyade makama bir şeyler katmam lazım. O yüzden milletvekili veya başka bir hedefe ulaşabilmem için öncelikle kafamdaki kenti ticari kariyerimde bir yerde bırakmam gerekiyor.

"BASAMAK OLARAK KULLANMAYACAĞIM"

O da Kocaeli’deki ilk 10’daki ilk 20’deki iş adamı olduktan sonraki süreçte belki bunlar olabilir. Ama yakın tarihte İyi Parti gençlik kollarını basamak olarak kullanmak gibi kesinlikle öyle bir hedefim yok. Öyle bir hedefim olsa genel merkezde bir şekilde görev alabilirdim. Öyle bir şansımız da vardı ben Kocaeli’de yerel seçimler döneminde 6 ay var seçimlere, 6 aylık seçimde 12 ilçede 1 ay var seçimlere 12 ilçe teşkilatını seçime hazırlayıp sahada en aktif çalışan il gençlik kolları başkanı olmak istiyorum. Basamak olarak kullanmak benim karakterime çok ters bir durum. Eğer basamak olarak kullanmış olsaydım bir şeyleri 4 yıl Kartepe’de siyaset yapmazdım. Yani orada durmazdım, partim orada durmamı uygun gördü bende durdum. Partim bugün burada durmamı uygun görürse de burada duracağım. Yarın bana parti hangi görevi verirse ben teşkilatımla beraber İyi Partililerle beraber en iyi şekilde yapacağım.

"BİN KİŞİYİ İŞE ALDILAR"

Genel seçim sürecinde Kartepe’de 80 kişiyi işe almışlar. 12 ilçe var. 80 ile 12 yi çarptığımızda 960 yapıyor zaten. Bine tekabül ediyor. Büyükşehir hariç. Bunlar gerçek. Ben Kartepe için şahidim. İsim isim liste çıkartırım yani. Benim çok samimi olduğum bizim partide üye olmayıp mücadele eden kardeşlerimiz vardı geldi bana abi böyle böyle teklif var dedi. Benim de bunu değerlendirmem gerekiyor. Çünkü İYİ Parti bana böyle bir imkan sunabilir mi? Sunamayız ki, eğer bir belediye aldığımızda, biz de bunlar gibi olacaksak biz olmayalım. Kahruperişan olalım eğer bu gençler sistemin kurbanı olacaksa partim için bir esprisi yok.

"SİSTEM MÜKEMMEL İŞLİYOR"

Ben eleştiriyorum karşı tarafı bin kişiyi ile almış diyorum. Yarın ben geldim bende alacaksam bende yapmayayım yani. Biz bugün bunlara beddua ediyoruz. O yüzden bin veya da fazladır bu rakam yani. Bunu herkes bilyor işte. Ulaşımpark’dır BELDE A.Ş.’sidir, Kartepe A.Ş’sidir, Dilovası’dır yan kuruluşları ile beraber ve bunlara öyle bir taktik uyguluyorlar ki adamları kadroya almıyorlar. Yerel seçimlerde çalıştırabilmek için kadro şartı koyuyorlar. Seçimi kazanalım seçime bir hafta kala kadroya alıyor adamı çalıştırıyor. Yeni gerçekten sistemi çok iyi kurmuşlar. Bu sistem mükemmel de işliyor.”