İYİ Parti Körfez'de toplu istifa: "Türkkan ve Candemir Körfez'in mayasını bozdu"

İYİ Parti Körfez eski İlçe Başkanı Cahit Sürüm’ün öncülüğünde partiden 60 kişi istifa etti. İstifa süreci ile ilgili gazetemize bilgi veren Sürüm, “Lütfü Türkkan ve Mehmet Candemir partinin mayasını bozdu” dedi.

İYİ Parti Körfez'de toplu istifa: "Türkkan ve Candemir Körfez'in mayasını bozdu"

İYİ Parti Körfez’de bugün adeta bir deprem yaşandı. İlçenin eski ilçe başkanı Cahit Sürüm öncülüğünde bir araya gelen 60 partili istifa kararı aldı. Körfez’de bir kafede gerçekleşen toplantıda, ‘Kalalım mı gidelim mi?’ sorusu oylandı. Gerçekleşen oylamada oybirliği ile partiden istifa kararı alındı.

SÜRÜM'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve İlçe Başkanı Mehmet Candemir’in partinin mayasını bozduğunu belirten Cahit Sürüm istifa süreci ile ilgili gazetemize bilgi verdi. Sürüm önemli açıklamalarda bulundu.

“OY BİRLİĞİYLE…”

İşte Cahit Sürüm'ün açıklaması: “Bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda alınan karara göre ya devam edeceğiz ya da haksızlıklar karşısında yolumuzu ayıracaktık. Ve oy birliği ile istifa kararı aldık.

“YENİ BİR YOL ÇİZECEĞİZ”

Biz hep kimseyi kırmadan dökmeden siyaset yapmaya çalıştık. Yapılan doğru şeyler de yanlış şeyler de oldu. Bu arkadaşlarla birlikte hakkın hukukun olduğu bir yerde yeni bir yol çizeceğiz. Körfez adayımız Azmi Cihat Hatipoğlu ile ilgili bir sıkıntımız yok. Kendisi çok değerli bir insan.

TÜRKKAN VE CANDEMİR’E YÜKLENDİ

Daha önce partiden istifa eden diğer arkadaşlarla bir araya gelip en doğru kararı vereceğiz. Mehmet Candemir ve Lütfü Türkkan üyelerimize sahip çıkmadı, partinin mayasını bozdu. Körfez adayımız Azmi Cihat Hatipoğlu ile ilgili bir sıkıntımız yok. Kendisi çok değerli bir insan.

“ALIN TERİNE HAKSIZLIK”

Ben ilçe başkanıyken üye sayısı 168’den 5 bine çıkardım. Şimdi parti çok sıkıntılı bir aşamada. Üye sayısı çok aşağıya düştü. Bütün arkadaşlarımıza haksızlık yapıldı, üyelerimizin alın terlerine yapılan haksızlığı kabullenemedim.

“YENİ NESİLLER ÖNEMSENSİN İSTERDİM”

Biz İYİ Parti’yi kurtarıcı olarak gördük. Ama ‘gelenler arkadan hamal olarak gelsin’ zihniyeti hiç hoş olmadı. Ben yeni gelen nesillerin önemsenmesini isterdim.

“ŞANBAZ YILDIZ VEKİL OLMALIYDI”

Merhum Şanbaz Yıldız’ın partide çok emeği var. Milletvekili olmalıydı. Bu parti için gecesini gündüzüne kattı. Ben bu partiye insan yetiştirmeye geldim. Amacım Körfez siyasetine adam yetiştirmekti. Eğer arkadaşlarımız oylamada ‘devam’ kararına oy verseydi kırgın da olsam yoluma devam ederdim. İstişare ile bu kararı aldık."