İYİ Parti Lideri grup toplantısında konuştu: Bir Fatiha'yı bile çok gördü!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, "Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 Mart 1924 tarihinde, Atatürkümüz tarafından kurulmuştur. Ama buna rağmen; varlığını O'na borçlu, bu önemli kurumumuz; 10 Kasım'daki, Cuma hutbesinde, Atamıza, bir Fatiha'yı bile çok gördü" dedi.

İYİ Parti Lideri grup toplantısında konuştu: Bir Fatiha'yı bile çok gördü!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Lideri, 10 Kasım'da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma Hutbesi'nde Atatürk'e yer vermemesini sert sözlerle eleştirdi. Akşener, "Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 Mart 1924 tarihinde, Atatürkümüz tarafından kurulmuştur. Ama buna rağmen; varlığını O'na borçlu, bu önemli kurumumuz; 10 Kasım'daki, Cuma hutbesinde, Atamıza, bir Fatiha'yı bile çok gördü" diye konuştu.

"BİR FATİHA'YI BİLE ÇOK GÖRDÜ"

İYİ Parti Genel Başkanı TBMM'deki grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Ayrık otları, istikbal zararlıları, ahlak yoksunları da vardı… Atamızın vizyonuna, Cumhuriyetimizin değerlerine, düşmanlıktan beslenen, kirli zihniyetler de vardı… Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, anmaktan gocunanlar; O'na, bir hayır duayı bile çok gören, şuursuzlar da vardı… Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 Mart 1924 tarihinde, Atatürk’ümüz tarafından kurulmuştur. Ama buna rağmen; varlığını O'na borçlu, bu önemli kurumumuz; 10 Kasım'daki, Cuma hutbesinde, Atamıza, bir Fatiha'yı bile çok gördü” dedi.

"İSLÂM KÜLTÜRÜNDE VEFA VARDIR"

İslâm kültüründe vefa olduğunu söyleyen Akşener, “Yazıklar olsun! Hâlbuki İslâm kültüründe, vefa vardır. Bir insanın, sahip olabileceği, en büyük erdemlerden biri, vefadır. Sevgiyi, sadakati, yapılan iyilikleri unutmamayı, ve buna göre davranmayı gerektirir. Yüce dinimiz hakkında, milletimizi aydınlatmakla görevli bir kurumun, sergilediği bu vefasızlığa, elbette tahammül gösteremeyiz” diye konuştu.

Kıbrısla ilgili de açıklamalarda bulunan İYİ Parti Lideri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına dikkat çekti. Akşener, “Bugün, bölgemizde yaşanan gelişmeleri, dikkate aldığımızda; varlığının ve bağımsızlığının; nasıl da stratejik bir öneme sahip olduğunu, bir kere daha görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“KKTC TÜRK DÜNYASI’NIN GÜNEY UCUNDAKİ YILDIZIDIR”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sadece kardeş ülke olmadığını aynı zamanda, Türk Dünyası'nın güney ucundaki yıldızı olduğunu belirten Akşener; “Doğu Akdeniz'de, Kafkasya'da, Ortadoğu'da, ve hatta, Kuzey Afrika'da olup bitenleri; çok iyi okumak, çok iyi anlamak durumundayız. Lefkoşa da, büyük Türk coğrafyasının, güneydeki başkentidir. Dolayısıyla; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, bağımsız ve erkin bir devlet olarak yaşaması için; en başta Türk dünyasının, süreci, samimiyetle sahiplenmesi gerekiyor” dedi.

Kuzey Kıbrıs'ın, Türk Devletler Teşkilatı'na, gözlemci üye olmasını, elbette memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

"TBMM’NİN VASIFLARI ÇÖKERTİLDİ"

“AK Parti iktidarının, neden olduğu krizler silsilesinden, son olarak; anayasa ve hukuk düzeninin de, payını aldığını görüyoruz” diyen Akşener, “Zaten uzun bir zamandır, hakkın ve hukukun üstünlüğü yerine, güçlünün üstünlüğüne dayanan bir anlayışla, çok tehlikeli bir yere doğru gidiyorduk. Biliyorsunuz önce; ‘Bu sistem, elimi kolumu bağlıyor’ dendi; sistem değiştirildi. Kuvvetler ayrılığı, yerle bir edildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin vasıfları, teker teker çökertildi. Devlet geleneklerimiz, harap edildi” diye konuştu.

"İKTİDAR GÖZÜNÜ HUKUKA DİKTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hukuktan şikâyetçi olduğunu söyleyen Akşener, "Bugün gelinen noktada ise iktidarın gözü, hukuka dikildi. Biliyorsunuz, Sayın Erdoğan, uzunca bir zamandır, hukuktan … Hatırlarsınız, Gezi Parkı davasında; Parka inşaat yapılmasını reddeden, Koruma Kurulu'na, Başbakan sıfatıyla; 'Reddi reddederiz' diyerek, karşı çıkan kendisiydi. Cumhurbaşkanı sıfatıyla; 'Anayasa Mahkemesi'nin, kararına uymuyor, saygı da duymuyorum' diyen de kendisiydi" açıklamasını yaptı.

"TBMM'YE SOPA GÖSTERDİ"

Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin AYM'ye yönelik şikâyeti hakkında konuşan Akşener, "Tıpkı Sayın Erdoğan gibi; 'Anayasa Mahkemesinin kararına uymuyorum saygı da duymuyorum' dedi. Üstüne de, el yükseltip; hak ihlali kararı veren, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında, suç duyurusunda bulundu. Hatta, o da yetmedi; Hızını alamayıp, millet iradesinin tecelligâhı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de, sopa gösterdi. Bu hukuksuzluk karşısında, iktidar tarafından yapılan, ilk yorum ise; kararın, “millîliği” üzerine oldu" diye konuştu.

YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI

Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Meral Akşener, "Biz, İYİ Parti olarak; Türk demokrasinin, tıkanan tüm yollarını açmaya; Ve Türkiye'de, önce yerelde, sonra da merkezi yönetimde, gerçek bir sıçramayı, başlatmaya geliyoruz. 2024 yerel seçimlerine girerken; 81 ilde, milletimize, liyakatli adaylarımız, kadrolarımız, ve çözümlerimizle birlikte; İYİ Belediyecilik vizyonumuzu da sunuyoruz" dedi.

"ÖZÜ BAŞIMIZA KURACAĞIZ"

İYİ Parti olarak bir ittifak tercihinde değil, aynı zamanda, bir düzen tercihinde de bulunduklarını söyleyen Akşener, "İki yumruğun, birinden yana değil; hür ve müstakil durarak; Güdümlü medya aparatlarının tarifleriyle değil; öz kimliğimizle, öz kişiliğimizle, öz ilkelerimizle yürüyerek; Onun bunun ittirmesiyle değil; öz varlığımızla, kantara çıkarak; cesaretle, azimle, kararlılıkla; özü başımıza kuracağız!" açıklamasını yaptı.

"BİRİLERİNE KAZANDIRMAK YERİNE MİLLETİMİZE KAZANDIRACAĞIZ"

"Yüzde 50+1'e sıkıştırılıp, birilerine kazandırmak yerine; hür ve dik duracak, sadece milletimize kazandıracağız!" diyen İYİ Parti Genel Başkanı, "Birbirinden beslenen, kayıkçı siyasetine karşı; milletimize, yeni bir tercih, yeni bir yol, yeni bir gelecek sunacağız! Millî kimliğimizi yansıtan siyaset anlayışımızla; Türkiye'nin Demokratik Millî Yükselişi'ni, mutlaka gerçekleştireceğiz! Biz, İYİ Parti olarak; millet odaklı yeni bir siyasetin, temelini atmak; siyasete erdemi, geri getirmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ