İYİ Parti milletvekili Adnan Beker neden istifa etti? Adnan Beker kimdir, kaç yaşında?

İYİ Parti milletvekili Adnan Beker neden istifa etti? Adnan Beker kimdir, kaç yaşında?

İYİ Parti'nin önemli isimlerinden biri olan Adnan Beker, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu. İYİ Parti'de yaşanan istifa dalgasına katılan Beker'in istifasının ardında neler olduğu merak ediliyor.

Adnan Beker, 1964 yılında Ankara'da doğdu. İş adamı olarak bilinen Beker, petrol, inşaat ve enerji sektörlerinde faaliyet göstermektedir. TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Ankara Ticaret Odası Meclis üyeliği gibi önemli görevlerde bulunan Beker, İYİ Parti'nin 28. dönem Ankara Milletvekili olarak seçilmişti.

İYİ Parti'de geçtiğimiz günlerde eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem ve Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun istifalarının ardından, Adnan Beker'in istifası da dikkat çekiyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in bazı milletvekillerine yönelik "Defolup gitsinler" ifadelerini kullanmasıyla başlayan istifa süreci, partideki iç çekişmeleri gündeme getiriyor.

Adnan Beker, istifa mesajında doğruluk ve dürüstlüğü ilke edindiğini, ülkem ve milleti için çalıştığını ifade etti. İstifasının detayları ve gerekçeleri henüz netlik kazanmazken, İYİ Parti içindeki gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.