İyi Parti o belediye başkanına adaylık teklifi gitti iddiası: Şartlar oluşursa aday olabilirim

İyi Parti Körfez ilçesindeki sorunlarla mücadele ederken, bir yandan da diğer ilçelerdeki seçim organizasyonlarını üzerine yoğunlaşmaya çalışıyor.

İyi Parti o belediye başkanına adaylık teklifi gitti iddiası: Şartlar oluşursa aday olabilirim

İyi Parti Körfez’de Azmi Cihat Hatipoğlu’nu aday göstermesinin ardından teşkilatta büyük bir kriz çıktı. Bugün de Körfez Belediyesinin İyi Partili üç meclis üyesi Ender Oğuz, Fevzi Canbaz ve Arif Ersoy, İyi Parti’den istifa ettiklerini açıkladı. Bu krizler devam ederken İyi Parti bir yandan da diğer ilçelerde seçim organizasyonlarını oluşturmaya çalışıyor.

HENÜZ AÇIKLAMADI

Bundan yaklaşık 3 hafta önce İyi Parti İl Başkanı Nusret Acur, Gebze bölgesinde bir basın toplantısı düzenlemişti. Başkan Acur bu toplantıda, İyi Parti Çayırova Belediye Başkan Adayı olarak İlhami Bayrak’ın ismini zikretmişti. Ancak Bayrak, beklenen adaylık açıklamasını bir türlü yapmadı.

İDDİALARI SORDUK

İlçede konuyla ilgili son derece önemli siyasi kulisler konuşuluyor. İddialara göre İlhami Bayrak, bir ittifak organizasyonu oluşturup, seçime kendi dışında bir adayla gidilmesini istiyor. İttifakın adayı ise 2014-2019 yılları arasında AK Parti’nin Çayırova Belediye Başkanı olan Şevki Demirci. Bu önemli iddiayı Nokta Gazetesi olarak hem İlhami Bayrak’a hem de eski belediye başkanı Şevki Demirci’ye sorduk.

İLHAMİ BAYRAK’TAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İlhami Bayrak, Nokta Gazetesine konuştu. İlhami Bayrak, “Biz teşkilatımız ne derse onu yapar pozisyondayız. Şevki beyle, tüm Çayırovalılarla olduğu gibi sosyal hayatın içinde karşılaşıyoruz. Cenazelerde, cemiyetlerde, düğünlerde programlarımızın denk geldiği oluyor. İnsani nedenlerle görüşüyoruz. Ama bu bir siyasi görüşme midir? Hayır değildir. İl başkanımızın söylediği bizim için geçerlidir” dese de net bir şekilde aday adayı olduğunu da açıklamadı.

ŞEVKİ DEMİRCİ KONUŞTU

Konunun bir diğer tarafı, Çayırova Belediyesi eski Başkanı Şevki Demirci de önemli bir açıklama yaparak, farklı bir partiden adaylık için kapıyı aralık bıraktı. Nokta Gazetesine konuşan Şevki Demirci, “Farklı farklı partilerden teklifler geliyor. Bir iki ay önce de yine başka bir partiden belediye başkan adaylığı teklifi geldi. Yani konu aslında sadece İyi Parti değil.

“BAŞKA PARTİDEN ADAY OLABİLİRİM”

Fakat ben hiçbir partiyle adaylık noktasında net bir görüşme yapmadım. Fikrimizi soranlar oluyor. Buradaki herkes bizim arkadaşımız. Eğer şartlar olursa farklı bir partiden belediye başkan adayı olabilirim. Bize teklif de gelebilir. Herkese teklif gidebilir. Ama İyi Parti’den doğrudan aldığım bir teklif henüz yok” açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ