İYİ Parti Sincan Belediye başkan adayı kim? Fatih Koca kimdir, nereli, kaç yaşında?

İYİ Parti, 2024 Sincan Belediye Başkan adayını belirledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında yaptığı açıklamada, Sincan Belediye Başkan adaylığı için Fatih Koca'nın aday olarak gösterildiğini duyurdu. Bu gelişme, vatandaşlar ve siyasetseverler arasında büyük bir merakla karşılandı.

Fatih Koca Kimdir?

Fatih Koca, 2024 Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti'nin Sincan Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Aslen Çorum Bayatlı olan Fatih Koca, Ankara Sincan'da doğup büyümüştür. 2018 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Koca, 2020 yılında Karabük Üniversitesi Uluslararası Politik Ekonomi Anabilimdalı programında yüksek lisansını tamamlamıştır.

Koyu bir Ankaragücü taraftarı olan Fatih Koca, siyasi kariyerine İYİ Parti çatısı altında başlamıştır. Aktif siyasete 2017 yılında İYİ Parti Sincan Yönetim Kurulu Üyeliği ile adım atan Koca, ardından İYİ Parti Sincan İlçe Başkan Yardımcılığı ve İYİ Parti Sincan İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı gibi önemli görevler üstlenmiştir.

Fatih Koca'nın siyasi geçmişi şu şekildedir:

  • İYİ Parti Sincan Yönetim Kurulu Üyeliği (2017)
  • İYİ Parti Sincan İlçe Başkan Yardımcılığı (2018)
  • İYİ Parti Sincan İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı (2019)
  • İYİ Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanlığı (2021-2023)
  • 2023 Genel Seçimi İYİ Parti Ankara 3. Bölge 3. Sıra milletvekilliği adaylığı
  • İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyeliği (2023- devam ediyor)

Fatih Koca'nın İYİ Parti'nin Sincan Belediye Başkan adayı olması, yerel seçim atmosferini daha da hareketlendirdi. Sincanlılar, 2024 seçimlerinde kendi ilçelerini şekillendirecek ismi belirleme noktasında büyük bir heyecan içerisindeler.

Kaynak: HABER MERKEZİ