İYİ Parti'nin İBB adayı kim? İYİ Parti İstanbul Büyükşehir belediye başkanı adayı Buğra Kavuncu kimdir, kaç yaşında nereli?

İYİ Parti'nin İBB adayı kim? İYİ Parti İstanbul Büyükşehir belediye başkanı adayı Buğra Kavuncu kimdir, kaç yaşında nereli?

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu. Genel Başkan Meral Akşener tarafından resmen duyurulan aday, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Satuk Buğra Kavuncu oldu.

Buğra Kavuncu Kimdir? Satuk Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü mezunu olan Kavuncu, profesyonel kariyerine Kazakistan Almatı'da yapı kimyasalları alanında başladı. Satış, pazarlama ve yatırım konularında edindiği bilgi ve deneyimle kısa sürede başarı elde etti.

1997 yılında USTA LLP'yi kurarak yapı kimyasallarına yatırımlar yaparak şirketinin Orta Asya'daki büyümesine liderlik etti. 2008'de şirketini başarıyla sattıktan sonra, BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP'nin Genel Müdürü ve daha sonra BASF Orta Asya'nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlendi. Bu dönemde Orta Asya'da bulunmasıyla Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde akıcı hale geldi.

2018'de İYİ Parti'ye katılan Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcülüğü görevlerini üstlendi. 2022'de İstanbul İl Başkanlığı'ndan ayrılan Kavuncu, 2023'te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak göreve getirildi.

Siyasi Kariyeri İYİ Parti Genel Kurulu Üyeliği ile başlayan siyasi kariyerinde, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcülüğü görevlerini üstlenen Kavuncu, 2023'te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak atanmıştır.

Gönüllü Çalışmaları Buğra Kavuncu, İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği ve Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak gönüllü çalışmalarda bulunmuş ve TÜSİAD bünyesinde Çalışma Grubu Üyesi olarak çeşitli projelerde yer almıştır.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Buğra Kavuncu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını resmen duyurarak seçim kampanyasına başlayacaklarını açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ