Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti’nin iş birliği ret kararına CHP Kocaeli’den ilk tepki

İYİ Parti CHP’nin önerdiği yerel seçim için iş birliği önerisini reddetti. Geçtiğimiz günlerde “Seçimlerde diğer partiler ile yerel iş birliği yapabiliriz” diyen Sarı B planlarının da olduğunu söyledi.

İYİ Parti CHP’nin önerdiği

Geçtiğimiz haftalarda Nokta TV’de yayınlanan Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programına konuk olan CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı yerel seçimlerde ittifak olmasa bile partiler arasında işbirliği yapılabileceklerini belirtmişti.

İYİ PARTİ KARARINDAN DÖNMEDİ

Bu açıklamaların ardından gözler genel merkeze çevrilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in 2024 yerel seçimleri için iş birliği önerisi götürdüğü İYİ Parti 81 ilde seçime kendi adayları ile girme kararının arkasında durdu.

“TAM NETLİK KAZANMADI”

İlimizde iş birliğini ilk kez dile getiren CHP İl Başkanı Sarı ise bu gelişme hakkında konuştu. Sarı, “İYİ Parti’nin iş birliğine yönelik ifadesi tam netlik kazanmadı. Görüş alışverişleri elbette sürer. Biz zaten çalışmalarımızı sadece iş birliğine yönelik yapmamıştık. Çalışmalarımız 2 yönlü de devam etti.

“KIYMETLİ İŞ BİRLİKLERİ YAPTIK”

Seçimlere yönelik A planımız da B planımız da var. Bir de açıklamaların tam içeriği gelmedi. 2019 yılında, 14 Mayıs’ta ve 28 Mayıs’ta çok kıymetli iş birlikleri yaptık.

“SEÇİMLERE ÇOK İYİ HAZIRLANACAĞIZ”

CHP Kocaeli olarak ittifakta yer alan il ve ilçe başkanları ile aramız gayet iyi. Genel merkezin kararına göre planlarımızı şekillendirip, yerel seçimlere çok iyi hazırlanacağız” dedi.