Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İyi Parti’nin şehitlerimiz için ortak bildiri talebi CHP ve DEM Parti tarafından reddedildi

Bölücü Terör Örgütü (PKK/PYD/YPG) saldırıları nedeniyle 12 şehidimizin ardından İyi Parti’nin ortak bildiri talebi CHP ve DEM Parti tarafından reddedildi

Bölücü Terör Örgütü (PKK/PYD/YPG)

Bölücü Terör Örgütü saldırı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman 12 askeri şehit edildi. Saldırılara dünden bu yana şiddetli bir şekilde yanıt veren Türk Silahlı Kuvvetleri, terör hedeflerinin yanı sıra ABD ve YPG kontrolünde olan petrol sahalarını da vurmaya başladı.

29 HEDEF İMHA EDİLDİ

Millî Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından “Şehitlerimiz için” notuyla yaptığı paylaşımda, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere düzenlenen hava harekatlarında 29 hedefin imha edildiğini açıkladı.

REDDETTİLER

Türkiye şehitlerine ağlarken TBMM’de İyi Parti Grubu tarafından 12 şehidimiz için mecliste ortak bildiri talebinde bulunuldu. AK Parti, MHP ve Saadet Partisi grubu talebi kabul etti. Meclisten çıkacak şehitlerimiz için ortak bildiri talebi, CHP ve DEM Parti grubu tarafından reddedildi.

CHP VE DEM’E TEPKİ YAĞIYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bildiriyi reddetme gerekçesi olarak, “Sorularımıza yanıt almadan ve ikna olmadan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin altında imzası olan hiçbir bildiriye imza atmayacağız” ifadelerini kullandı. Sosyal medyada CHP ve DEM Parti’ye bu karar nedeniyle tepki yağıyor.

AK Parti, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi tarafından yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırıları neticesinde 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda şehit düşen kahraman askerlerimize Cenabıallah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz.

Bizler, TBMM’de, bildiride imzası bulunan siyasi parti grupları olarak, birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir şekilde mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz.”