Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İyi Parti’ye geçen Azmi Cihat Hatipoğlu: Ben aday adayı olmam

MHP’den istifa ederek İyi Parti’ye katılan ve rozeti Genel Başkan Meral Akşener tarafından takılan, Körfez’in tanınan simalarından Azmi Cihat Hatipoğlu, Nokta Gazetesine konuştu.

MHP’den istifa ederek İyi

Kocaeli’de dikkat çeken bir siyasi transfer yaşandı. Bir önceki yerel seçimlerde MHP’nin Körfez Belediye Başkan adayı olarak lanse edilen ancak Cumhur İttifakı nedeniyle aday gösterilemeyen Azmi Cihat Hatipoğlu, geçtiğimiz hafta MHP’den istifa etti. Daha sonra Hatipoğlu, İl Başkanı Nusret Acur, GİK üyesi Cumali Durmuş ve Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir ile birlikte İyi Parti Genel Merkezine gitti. Hatipoğlu’na İyi Parti rozeti Ankara’da, Genel Başkan Meral Akşener tarafından takıldı. Bu gelişme, “Azmi Cihat Hatipoğlu İyi Parti’nin Körfez adayı mı olacak?” sorularını da beraberinde getirirken, Hatipoğlu, yaşanan süreci Nokta Gazetesine anlattı.

“BU YENİ BİR OLAY DEĞİL”

Hatipoğlu Nokta Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, “Aslında bu yeni bir olay değil ben uzun zamandır MHP içerisinde bulunan bir adamdım. Daha önce de defalarca gelmiştim. Şanbaz Bey vardı rahmetli oldu fakat zamanı şimdiymiş kendisine de Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

“PARTİDEN HERHANGİ BİR TEKLİF GELMEDİ”

Partiden herhangi bir teklif gelmediğini ve bir beklenti içerisinde olmadığını dile getiren Hatipoğlu, “Sadece partinin üyesi oldum. Her vatandaş gibi ben de üye oldum. Her Türk vatandaşının seçme ve seçilme hakkı vardır ben de bu hakkımı kullandım. Öz irademi kişisel olarak kullanmak istedim. Bunun ötesinde bir şey yok” diye konuştu.

“AİLEM KARARA SAYGI DUYDU”

Aldığı karara ailesinin saygı duyduğunu söyleyen Azmi Cihat Hatipoğlu; “Benim ailem hangi partiye mensuplar, nasıl bir fikre sahipler beni ilgilendirmiyor. Herkesin özgür iradesi var. Herkes yetişkin ve kendine ait fikri var. Saygı duydular karşı çıkma ya da destek verme durumu kimseyi ilgilendiren bir konu değil” ifadelerine yer verdi.

“BEN PARTİLİLERİ KALIBA SOKMAM”

Başka partilerle görüşüp görüşmediğine ilişkin ise Azmi Cihat Hatipoğlu, “Gelen gidenler oldu ama bunu söylemem doğru olmaz. Toplum tanıyor, halk eğitim müdürlüğümüz var konuşuyoruz. Her partiden benim eşim, dostum ve arkadaşım var. Ben partilileri bir kalıba sokmuyorum. İnsanlar farklı partiden olabilir, farklı düşüncede de olabilir. Benim ilkelerim var. Bu ülkenin birer evladıyız ülke için yapabileceğimiz bir şey var mı ben ona bakarım. Kimin hangi partide olduğuyla ilgilenmiyorum. Benim her partiden görüşüp konuştuğum insanlar var” açıklamasını yaptı.

“HİÇ SESİM ÇIKMADI, KARARA SAYGI DUYDUM”

İstifasının arından yaşananlara ilişkin ise kimsenin önünü tıkamak istemediğini, insanların önünü açmak istediğini söyledi. Partiye sadece üye olduğunu ve bunun neden bu kadar ses getirdiğine anlam veremediğini belirten Hatipoğlu, “Ben adaylık sürecinde geri çekilmedim. MHP’nin adayı olarak lanse edildim ve öyle çıktım sonra süreç içinde Cumhur İttifakı kuruldu. AK Partili isme görev verildi ben de dışarıda kaldım. Hiç sesim çıkmadı kimseye herhangi bir şey söylemedim öyle uygun görülmüştür deyip saygıyla karşıladım” dedi.

“ÖNLERİNİ AÇMAK İÇİN YAPTIĞIM BİR HAMLE”

Azmi Cihat Hatipoğlu yaptığı açıklamada, “O günlerde Azmi Cihat Hatipoğlu herkes için iyiydi, çok iyiydi, sesi çıkmayan birisiydi. Ayırılmışım yine sesim çıkmamış. Ben çok net ifade ediyorum tekrar aday gösterilmemek ve kimsenin de gönlünü tıkamamak için, önlerini açmak için yaptığım bir hamle. Kim nereye aday olmak istiyorsa Azmi Cihat Hatipoğlu önümüzde duruyor demesinler diye buyursunlar aday olsunlar. Bence çok net ama kimin için net değil onu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

“KIRGINLIĞIM YA DA KIZGINLIĞIM YOK”

İnternet üzerinden istifa ettiğini ve ilçe başkan yardımcısının kendisini aradığını, kararın doğru olduğunu aktaran Hatipoğlu, “Mesajlar bende de duruyor. Geri vites de yok sıkıntı da yok. Bir sürü insan istifa ediyor, insanlar partiden başka partiye katılıyor bunlar gayet doğal. Ben vekil değil, normal bir vatandaşım. İnsanların görevinden de istifa hakkı var onun için herhangi bir kırgınlığım ya da küskünlüğüm söz konusu değil. Ben sadece herkesin yolu açılsın diye istifa ettim” dedi.

“10 GÜN ÖNCE İSTİFA ETTİM SONRA DA İYİ PARTİ’YE GEÇTİM”

Bir günde istifa edip bir günde üye olmadığını ya da akşamdan sabaha alınmış bir karar olmadığını söyleyen Hatipoğlu, “10 gün önce istifa ettim sonra da İYİ Parti’ye geçtim. İstifayı da kendim duyurmadım bu arkadaşlar duyurdular ‘Azmi Cihat Hatipoğlu partimizden istifa etti. Partimizle ilişkisi yoktur’ diyerek doğrusunu yaptılar. Bu haber üzerine ben kendime göre yakın bulduğum İYİ Parti’ye gidip üye oldum. Türkiye’de ilk istifa eden ben değilim son da olmayacağım. Ben herkese saygı duyuyorum partilerin iç işlerine karışmadım karşımam da ben bir vatandaşım” açıklamasını yaptı.

“BEN ADAY ADAYI OLMAM”

İYİ Parti’ye geçmesi sonrasında Kocaeli’nin Körfez’deki adayı mı sorusunu akıllara getiren Azmi Cihat Hatipoğlu, hiçbir partiden aday adayı olmayacağını ve çekirdekten yetişme birisi olduğunu söylerken; “MHP beni aday gösterdi. Ama ben hiçbir partiden aday adayı olmam. Teşkilattan, çekirdekten yetişme bir insanım ve bir bürokratım. Siyasetle uğraşan birisi değilim siyaset benim dışımda. Ben yaklaşık 29 yıl devlette, 13-14 yıl da özelde yöneticilik yaptım. 42 yılım bürokraside geçti. Benim bir yerden aday olmam mümkün değil” dedi.

“BİLSEYDİM SADECE KAYDIMI YAPTIRIRDIM”

Adaylık teklifine ilişkin olarak da konuşan Hatipoğlu, “Partide bir hiyerarşi var. Üsten aşağı gelme her şeyi kabul eden birisi değilim. Olayın aslı şu; beni sevdikleri için genel başkanımız rozeti taktı olay bu kadar basit. Ama böyle olacağını bilseydim ilçe teşkilatında rozeti takardım ya da sadece kaydımı yaptırırdım. Beni taçlandırmak istediler bunun için de rozeti genel başkanımız taktı” sözlerine yer verdi.

“MERAL HANIM’IN BANA ROZET TAKMASI ŞEREFTİR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le neleri konuştuğunu da anlatan Hatipoğlu, “Benim çok eski tanıdığım birisidir. Biz önceden tanışıyoruz, meslektaşız. Herhangi bir siyaset konuşmadık çok sevindiğini söyledi. Meral Hanım bizim aile dostumuz. Ben Türkiye’deki kutuplaşmadan yana olan birisi değilim. Meral Hanım bizim ablamız ve onun bana rozet takması şereftir. Kimin nasıl baktığına karşımam” dedi.

“ATEŞTEN GÖMLEK 85 MİLYONUN ÜZERİNDE VAR”

İYİ Parti’ye geçmesiyle bir ateşten gömlek giyip giymediğine ilişkin ise Hatipoğlu, “Neden ateşten gömlek giyeyim? Ben sadece bir üyeyim. Şimdiye kadar MHP üyesiydim şimdi de İYİ Parti üyesiyim. Eğer bu gömlek varsa 85 milyonun üzerinde var. Ben bir vatandaşım beni bakan yapmadılar ki ateşten gömlek giyeyim. Ben bir aile babasıyım, bir dedeyim ve bir öğretmenim” dedi.