İZAYDAŞ ve İSAŞ’ta zamlar ne olacak?

TES İş Sendikasının örgütlü olduğu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinde zamlar bekleniyor. İşte yaşanan son gelişmeler

İZAYDAŞ ve İSAŞ’ta zamlar ne olacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçiler, zamlı maaşları bekliyor. Hatırlanacağı üzere iki hafta önce maaş zamlarıyla ilgili bilgilendirme yapılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da katıldığı toplantıda enflasyon + 1 puanlık 6 aylık maaş zammı üzerine yaklaşık yüzde 11 oranında daha zam yapılmış ve maaş artışlarının yüzde 49,25 olarak yansıtılacağı belirtilmişti.

İZAYDAŞ VE İSAŞ

Ancak henüz zam süreci tamamlanmadı. Büyükşehir Belediyesinin iştirak şirketleri olan İZAYDAŞ ve İSAŞ’ta TES İş Sendikası örgütlü. Sendika ile belediye arasında görüşmeler devam ediyor. TES İş Sendikası, İZAYDAŞ’ta Büyükşehir Belediyesinin verdiği yüzde 49,25’lik maaş artışına ek yüzde 10 daha zam talep etti.

YILLIK ENFLASYON

Büyükşehir Belediyesindeki en büyük sıkıntı ise İSAŞ’ta. TES İş Sendikası ile belediye arasında imzalanan sözleşmeye göre İSAŞ’ta maaş artışları yıllık bazda yapılıyor. Bu nedenle sözleşmeye göre İSAŞ’ta çalışan personeller yıllık enflasyon üzerinde zam alması gerekiyor. Yani işçilere yüzde 64,77 zam yapılması gerekiyor.

SORUNU İLETTİLER

Fakat TES İş Sendikası, İSAŞ’ta çalışan personeller için Büyükşehir Belediyesinden fedakarlık isteyecek. Çünkü son asgari ücret zammının ardından İSAŞ’ta maaşları asgari ücretin altına düşen işçiler bile bulunuyor. Bu nedenle şartları iyileştirmek isteyen sendika yetkilileri, yüzde 64,77’lik maaş zammının üzerine yüzde 25-30 bandında bir iyileştirme beklediklerini Büyükşehir Belediyesi yönetimine iletti.

Kaynak: HABER MERKEZİ