Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZAYDAŞ yangınını sordular? Ne kadar ömrü kaldı?

KBB Ağustos ayı meclis toplantısında muhalefet meclis üyeleri geçtiğimiz günlerde İZAYDAŞ’TA meydana gelen yangın ile ilgili sorular sordu 

KBB Ağustos ayı meclis

Kocaeli Büyükşehir BELEDİYESİ Ağustos Ayı Meclis toplantısı bugün Kocaeli Uluslararası kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 65 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında Başkan Vekili Mustafa Soydabaş Başkanlık yaptı. 

TEDBİRSİZLİĞİN PAYI NEDİR?”

Meclis toplantısında gündem maddeleri öncesi divana soru önergeleri sunuldu. CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’in önergesi ile sunulan önergede, “Yaz sıcakları yangın risklerini artırıyorken bu tür durumlara karşı tedbir alınmış mıdır? Yanan tehlikeli atıklar nedeniyle toplum sağlığını tehdit eden ne tür emisyonlar yayılmıştır? Bölge halkı bilgilendirilmiş midir? Benzer durumların olmaması için bundan sonraki aksiyon planı nedir? Aşırı atık kabulünün ya da idari tedbirsizliklerin bu yangındaki payı nedir? Alikahya başta olmak üzere İzmit ve civar yerleşim yerlerinde rüzgar yönü nedeniyle nereler daha çok risk altındadır?

SORUMLULAR KİMLERDİR?

İzaydaş kuruluş verilerinde belirtilen yıllık 35.000 ton dan daha fazla mı atık almaktadır? Yıllık olarak  tesise kabul edilen tehlikeli atık miktarı nedir ve bunlar hangi illerden kabul edilmektedir? İZAYDAŞ tehlikeli atık depolama sahasının daha ne kadar ömrü kalmıştır? Atık ara depolama yaparak yani atık ticareti ile İZAYDAŞ üzerinden bölgenin çevresel riskleri artırmış olmuyor mu? Yangının oluşmasının sorumluları kimlerdir ve bu konuda idare ne yapmaktadır? İZAYDAŞ yakma tesisi ve Depone alanında bu kaçıncı yangındır?” soruları soruldu.