İZAYDAŞ'tan İzmit Belediyesine: Düzenli olarak toplanıyor

Kocaeli’nin en büyük sağlık kurumu olan, her gün yüz binlerce insanın girip çıktığı Kocaeli Şehir Hastanesinin evsel atıkları 1 haftadır toplanmadığı haberimizin ardından İZAYDAŞ’tan da İzmit Belediyesine yönelik bir paylaşım geldi

İZAYDAŞ'tan İzmit Belediyesine: Düzenli olarak toplanıyor

Yaklaşık 1 haftadan bu yana Kocaeli Şehir Hastanesindeki çöplerin toplanmadığı ve adeta çöp dağlarının oluştuğuna ilişkin haberimizin ardından İzmit Belediyesinden konuyla ilgil bir açıklama gelmişti. Belediyeden gönderilen açıklamada, çöplerin içine tıbbi atıklatın karıştığı ve bu atıkların ise İZAYDAŞ’ın sorumluluğu olduğu ifade edilmişti. Belediyenin açıklamasının ardından İZAYDAŞ’tan da konuyla ilgili bir açıklama geldi.

İŞTE İZAYDAŞ’IN AÇIKLAMASI

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde bir haftadır çöplerin alınmadığı” yönündeki bir habere İzmit Belediyesi tarafından yapılan açıklamada kurumumuzun adının olumsuz şekilde kullanıldığını üzüntüyle takip ettik. Söz konusu haberdeki fotoğraflarda da açıkça görüldüğü gibi, toplanmayan çöpler yeşil ve mavi renkteki evsel ve ambalaj atıklarıdır.

TIBBİ ATIKLAR TURUNCU RENK KONTEYNERDE TOPLANIR

Tıbbi atıklar “turuncu” renkteki konteynerlerde toplanmakta ve günlük ortalama 3 Bin kg olan bu atıklar düzenli olarak Şehir Hastanesi’nden özel araçlarımızla alınarak, kurumumuzca bertaraf edilmektedir. İzmit Belediyesi’nin hastane yönetimi ile çözüme kavuşturması gereken bir konuda Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve İZAYDAŞ ’ın adını bilinçli geçirmediği yönündeki tüm iyi niyetimizi korumayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gamze Karaaslan