İzmir Deprem 27 Ocak 2024 OLDU: İzmir Deprem Mi Oldu? İzmir Deprem Şiddeti Kaç? Deprem Son Dakika İzmir Yakınında

İzmir deprem son dakika 2024 bugün açıklaması geldi. AFAD İzmir depremi saat 08.19'da Ege Denizi'nde gerçekleşti. Merkez üssü İzmir'in Menderes ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte İzmir deprem 27 Ocak 2024 detayları..

İzmirde deprem! Ege Denizi’nde merkez üssü Kuşadası Körfezi olan İzmir deprem oldu. Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde olan deprem son dakika İzmir yakınında meydana geldi. İzmir’in yanı sıra Manisa'da da hissedilen 27 Ocak İzmir deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Milyonlarca vatandaşı etkileyen bugün deprem oldu mu sorusunun yanıtı geldi. İşte 27 Ocak 2024 Cumartesi günü yaşanan İzmir deprem son dakika 2024 bilgileri..

İZMİR DEPREM SON DAKİKA 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi merkez üssünü Ege Denizi’nde Kuşadası Körfezi olarak açıkladığı İzmir deprem son dakika açıklaması yapıldı. 27 Ocak Cumartesi günü sabah saat 08.19’da olan İzmir deprem çevre illerde de hissedildi. İzmir’in Menderes ilçesinin 5,42 kilometre açığında, yerin 8,51 kilometre derinliğinde olan İzmir deprem kısa süreli panik yarattı. İzmir’in yanı sıra Manisa’da da hissedilen son dakika deprem herkesi korkuttu.

27 OCAK İZMİR DEPREM OLDU

İzmir deprem mi oldu araştıran vatandaşlar için flaş açıklama geldi. 27 Ocak Cumartesi günü sabah saatlerinde yaşanan İzmir depremi ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Ekiplerin bölgede saha çalışmaları sürerken İzmir Valisi Süleyman Elban sosyal medya hesabından, "Kuşadası Körfezi - Menderes merkezli olarak 08.19 itibarıyla meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem ile ilgili valiliğimize bildirilen bir olumsuzluk yoktur. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" açıklamasını yaptı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Oldukça hissedilebilir bir deprem. Büyük ihtimalle bu önemli bir deprem olmayabilir. Kuşadası Körfezi'nde önemli bir enerji boşalmıştı 2020'de, belki bu deprem onun artçısı bile olabilir. Eğer kara üzerinde olsaydı, belki farklı bir yorum olabilirdi. Büyük ihtimalle 2020 depremlerinin artçısı olabilir. Müstakil bir deprem de olabilir. Yıkıcı etkisi olabileceğini düşünmüyorum" dedi.