Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir yangınlarında son durum! Vali Elban duyurdu: “440 konut tahliye edildi”

İzmir’in birçok bölgesinde günlerdir devam eden yangınlar vatandaşlara ve yangına müdahale eden ekiplere zor anlar yaşatıyor.

İzmir'in birçok bölgesinde günlerdir

Karşıyaka, Menderes, Tire, Urla ve Çeşme’den de peş peşe alevler yükselmeye başladı. Gece saatlerinde bölgede incelemelerde bulunan İzmir Valisi Elban, yangınlar hakkında açıklamalarda bulundu.

EVLER TAHLİYE EDİLDİ

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangın sebebiyle tahliye edilen konutlar hakkında: “Ekipler hızlı müdahale etmesine rağmen belli oranda yangın maalesef yayıldı. Bölgede 440 konuttan oluşan bir yazlık site var, bu site dışında herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmiyor. Bu siteye de ulaşmaması ve can, mal kaybı olmaması için tüm ekiplerimiz yoğun bir şekilde oraya yangının ulaşmaması için çalışıyor. Vatandaşlarımızın da bir riske girmeden oradan ayrılması için uyarıya bulunduğumuzda, vatandaşlarımın büyük çoğunluğu uyarımızı dikkate alarak evlerini terk ettiler. Fakat 34 vatandaşımız son ana kadar ayrılmama konusunda direnç gösterince onları da kara yoluyla risk oluşturduğu için sahil güvenlik ekiplerimizin teknesiyle deniz yoluyla tahliye ettik.” açıklamalarında bulundu.

YANGINLARIN SON DURUMU

Karşıyaka Yamanlar’daki yangına müdahalenin sürdüğünü anlatan Elban, “Akşam üzeri 17.30 gibi Menderes ilçemizde bir yangın başladı ve o devam ediyor. Tire ve Bayındır’daki yangınlar tamamen kontrol altına alındı. Ancak buradaki, Menderes’teki ve Yamanlar’daki henüz aktif durumunu koruyor. Ancak Yamanlar’daki yangının enerjisi düşürüldü. İnşallah kısa sürede iyi haberler vereceğiz.” dedi.

19 ORMAN YANGINI

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada orman yangınlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Ülke genelinde; 15-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında toplam 19 orman yangını meydana gelmiştir. Orman yangınına sebebiyet verdiğinden şüphelenilen; İzmir’in Tire ilçesinde 3 şahıs, Ödemiş ilçesinde 2 şahıs, Bayındır ilçesinde 1 şahıs ve Karşıyaka ilçesinde 1 şahıs olmak üzere toplam 7 şahıs gözaltına alınmıştır. Bolu’nun Göynük ilçesinde gözaltına alınan 4 şahıstan 2’si tutuklanmış, 2’si hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.”