İzmir'deki yangın felaketinin failleri 8 şüpheli!

Karşıyaka'da Yamanlar Dağı'nda çıkan yangın felaketinin failleri belli oldu. 2 bin 159 hektarlık alanın yanmasına sebep olan faillerin, tarihi eser bulmak için kaçak kazı yapan 8 şüpheli olduğu ifade edildi.

İzmir'deki yangın felaketinin failleri 8 şüpheli!

İzmir Karşıyaka'da bulunan Yamanlar Dağı'ndaki ormanlık alanda 13 Ağustos'ta başlayarak Çiğli ve Bornova ilçe sınırları içerisine kadar yayılmış olan yangın, 5 günlük seferberlik ile kontrol altına alınmıştı. Çıkan yangın ile ilgili Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından çalışma başlatılmıştı. Yangın bölgesinde detaylı çalışmalar gerçekleştiren ve150 saatlik kamera görüntüsünü inceleyen ekipler; bölgede tarihi eser kaçakçılığı için kaçak kazı yaparken yangına sebebiyet veren 8 şüpheliyi belirledi.

TEKSİRLE YANGINA NEDEN OLMAK

Olay kapsamında şüphelilerin adreslerinde arama gerçekleştiren ekipler; tarihi eser olduğu belirlenen 40 obje ve imitasyon banknotlar ile polis emeklileri derneği üyelik kartı, polis gazetesi kimlik kartı, polis araç tanıtım kartı ve sahte olduğu değerlendirilen pasaportlar buldu. Gerçekleştirilen sorguların ardından hakimliğe sevk edilen şüphelilerden E.Y, S.K. ve M.İ, "taksirle yangına neden olmak" ve "kaçak kazı yapmak", D.Y. ve A.S. de "kaçak kazı yapmak" suçlamasıyla tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Kaynak: Gündeme Bakış