Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir’deki yangında binden fazla kişi evinden tahliye edildi

İzmir’in Urla ilçesinin Çeşmealtı Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda yangın çıktı. İzmir Valisi, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir'in Urla ilçesinin Çeşmealtı

Çeşmealtı Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda, yangın meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 9 helikopter, 30 arazöz, 10 su ikmal aracı, 3 dozer ve 3 yer ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle tedbiren Zeytinliköy ve Çiftlikevler siteleri tahliye edildi. Her iki sitede 120 konutun bulunduğu öğrenildi.

HAVADAN MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

İzmir Valisi Süleyman Elban, tarafından yapılan açıklamalarda: “Dün il genelinde 6 yangınımız vardı. Bunların en önemlisi Urla’daydı. Urla’mızın güney hattında. Bu sabah itibarıyla o yangın tamamen kontrol alındı ve söndürüldü. Ancak 11.43 itibarıyla Çeşmealtı mevki dediğimiz bölgede de bir yangın başladı. Dün olduğu gibi bugün de 50-60 kilometreyi bulan ve çok sık yön değiştiren bir etkisiyle, çok hızlı bir şekilde yangın yayıldı. 9-10 dakika içerisinde orman ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. Rüzgarın hem hızlı olması hem de çok hızlı yön değiştirmesi nedeniyle yangın çok hızlı yayıldı. An itibarıyla 117 tane karada iş makinelerimiz, arazözlerimiz, su tankerlerimizle müdahale ediyoruz. Emniyetimize ait 8, jandarmamıza ait 1 TOMA’mızla özellikle onlar burada çok iş görüyor. Çünkü bu alan hem fabrika, otel, iş yerlerinin olduğu, hem de yaygın bir yerleşim alanının olduğu bir bölge. Dolayısıyla burada onlar da yangının buralara zarar vermemesi için gayret gösteriyor. Havada ise 5 uçağımız 12 helikopterimizle müdahalemiz devam ediyor.

1650 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

2 ayrı noktada sıkıştırdı arkadaşlarımız yangını. Eğer buralarda yangını tutabilirsek inşallah kısa bir süre içerisinde iyi haber de verebiliriz. Rüzgar olduğu için kesin bir şey söyleyemiyoruz. Çok fazla araziye dağılmış evler ve iş yerleri var. Dolayısıyla 455 tane ev ve iş yerini tahliye ettik. Bin 630 vatandaşımız buradan çıkartıldı. Şu an için pek sevindirici taraf, herhangi bir ölü ya da yaralımız yok. Ancak yangının seyrine göre tahliye durumumuz devam edebilir.” ifadelerine yer verildi.