Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Baçspor’a kulüp binası yapılacak!

Cedit Mahallesi Muhtarı Mehmet Nabi Keskin gazetemize yaptığı açıklamada İzmit’in en nostaljik spor kulüplerinden Baçspor için Kocaeli Devlet Hastanesi otoparkında bulunan bir alana kulüp binası yapılacağını duyurdu.

Cedit Mahallesi Muhtarı Mehmet

Şehrimizin takımı Kocaelispor’un kuruluşunda yer alan spor kulüpleri arasındaki İzmit Baçspor küllerinden doğuyor. Birinci Amatör Küme’de mücadele eden Baçspor ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Cedit Mahallesi Muhtarı Mehmet Nabi Keskin kulüp binası için İzmit Belediyesi ile görüştüklerini ve kendilerine olumlu yanıt verildiğini söyledi.

“EMANET YERLERDE MÜCADELE EDİYORUZ”

Aynı zamanda Baçspor yönetiminde yer alan Muhtar Keskin kulübün başarı ile İzmit’i temsil ettiğini belirterek şehrin takıma sahip çıkması gerektiğini belirtti. Keskin, “Mahallemizin takımı Baçspor Kocaelispor’un kuruluşunda yer alan önemli takımlardan biri. İzmit’in en nostaljik kulübü Baçspor bugün yıllar sonra Onur Ak ve Vedat Özdenizer sayesinde küllerinden yeniden doğdu. Ben de kulubün yönetimindeyim. Geçen yıl şampiyon olduk bu yıl 1. Lig’deyiz. Şu an iyi gidiyoruz. Ancak kulüp olarak bir binamız yok. Emanet yerlerde mücadele ediyoruz.

“PROJE ÇİZİLDİ”

Geçen gün konu ile ilgili İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e bir talepte bulunduk. Kocaeli Devlet Hastanesi’nin alt tarafında bulunan bir alanı bize tahsis edecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü büyük bir ihtimalle projeyi çizdi. Aynı zamanda aynı yere bir çay bahçesi ve kadınlarımız için spor aletleri de yapılacak. Fatma Hanım ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

“ERKEKLER KAHVEYE GİDİYOR AMA KADINLAR…”

Mahallede kadınların faydalanabileceği spor ekipmanları olmadığını ifade eden Muhtar Mehmet Nabi Keskin, “Mahallemizde kadınlarımızın akşamları oturacağı, binip üzerine spor yapacağı ekipmanlar yok. Buradan hem Büyükşehir’e hem de İzmit Belediyesi’ne sesleniyorum. Mahallemizin kadınlarının bir talebi var. Bu tarz alanların çoğaltılması lazım. Erkekler kahvelere gidiyor ama kadınlarımızın gidecek bir yeri yok.

“KAMERALARIMIZ ÇALIŞMIYOR”

Daha önceki ilçe emniyet müdürümüz mahallemizde gece bekçileri gezdiriyordu. Şu anda gece bekçisi çok fazla göremiyoruz. Bekçilerin daha çok dolaşmasını istiyoruz. Mahallemizdeki mobese kameralarımız çalışmıyor. Bir olay olsa esnaftan görüntü alıyoruz. Kameralarımızın onarılmasını istiyoruz. Çalışan kadınlarımız akşam bir yere kahveye giderken daha güvende gitmeli. Karabaş mahallesinin sokakları ışıl ışıl. Biz de sokaklarımızın böyle olmasını istiyoruz.

“İKİ BELEDİYEDEN DE MEMNUNUZ”

Hem Büyükşehir Belediyesi hem de İzmit Belediyesi’nden muhtarlık olarak memnunuz. Taleplerimiz doğrultusunda isteklerimizi yerine getirmeye çalışıyorlar. Öte yandan mahallemizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız var. Kaymakamlıklara ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı gönderiyoruz. Türkiye genelinde uygulanan bir uygulama var. Gelir testine sokuluyor vatandaşlarımız. Vatandaşlarımız gelir testinden dolayı yardım alamıyor.

“GELİR TESTİNDE MUHTARLARA İTİBAR EDİLMELİ”

Adamın 15 bin lira maaşı var ama giderleri, borçları da var. Sadece gelire bakmamak lazım. Sonuçta bu adam kira veriyor. Gelir testi daha hassas hale getirilmeli. Ya yapılmamalı ya da muhtarların gönderdiği vatandaşlara itibar edilmesi lazım. Muhtar gönderiyorsa inceleyip gönderiyor. Biz madem muhtarız madem Cumhurbaşkanını temsil ediyoruz, sözümüze göre hareket etmeliler” ifade etti.

KULÜP BİNASININ YAPILACAĞI  ALAN