Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“İzmit Belediyesi ile teşkilat arasındaki sıkıntıya müdahale ettim”

Milletvekilliği kariyerini geride bırakan eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık gerçekleştirdiği basın toplantısında, CHP’li İzmit Belediyesi ile AK Parti İzmit İlçe Teşkilatı arasındaki gerginliği kendisinin yumuşattığını ifade etti

Milletvekilliği kariyerini geride bırakan

28’inci dönem Milletvekili genel seçimleri geride kaldı. AK Parti Kurulduğu günden beri birçok önemli görev üstlenen eski Milli Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, 28’inci dönem milletvekilliği için aday olmadı. 16 yıllık milletvekili kariyerini geride bırakan Işık, bugün düzenlediği basın toplantısında siyasi kariyerini değerlendirdi. 

“EN RAHAT SEÇİMİM OLDU”

Görev yaptığı süreçte de kentle bağlantısının hiç kopmadığını ifade eden Işık, “Görevim dışında 1 tek hafta sonu bile evimde oturmadım. Bu şehri seviyorum. Bu şehirde görünür olmak benim görevim. Bu şehirde var olmaya, bu şehirde yaşamaya devam edeceğim” dedi. En rahat seçimim bu seçim oldu. Çünkü aday değildim. Aday olsaydım anca bu kadar çalışırdım” dedi. 

“İKİNCİ TURA KALABİLECEĞİNİ GÖRÜYORDUK”

AK Parti Kocaeli teşkilatının seçim öncesi tahminlerinin tutmamasını değerlendiren Işık, “Bazen sonuçları açıklamak moral bozar. Şu seçimde benim gittiğim her ilçede partinin kuruluşundan beri görev yapan arkadaşları ağırladım. Onları motive ettim. Bir çok arkdaşımız 54’lerdyiz 55’lerdeyiz diyordu. Sahayı okuyorum. Sahada Türkiye geneli öyle bir oran yok. Seçim ikinci tura kalacak dedim bazı arkadaşlara. Seçimin ikinci tura kalabileceğini görüyorduk. Siyasette her doğruyu her yerde söylemeyin diye bir kural var. 14’üncü vekilliğe en yakın biziz. MHP ve YRP bizden oy çekip CHP Gebze ilçesinde hedeflediği oyu alırsa onlar alabilirdi Son 10 günde kadar YRP’nin milletvekili çıkarabileceğini düşünmüyordum. Son 10 günde böyle bir düşünceye girdik” dedi. 

“EKSİKLERİ SÖYLEMEM PARTİME BAĞLILIĞIMI İFADE EDER”

Hiçbir zaman partiden kopmadığını ifade eden Işık, “Hiçbir zaman partiden kopmadım ama yanlışları söylemekten de geri çekilmedim. İl Başkanı seçildiğim gün Fikri Işık ne olursan ol Yürüyüş yolunda anlın açık başın dik gezmen lazım dedim. Bu partiye en fazla emek verenlerden biri benim. Partimdeki eksik ve hatayı görmek. Bunu Cumhurbaşkanımıza da ifade ettim. Samimiyetle gördüğüm eksikleri ifade etmem partime olan bağlılığımı ifade eder. Net olarak şurada hata var, dilimizde şu sorun var diye bütün samimiyetimizle ortaya koyduk düşüncelerimiz. Bunlar bir yerlere kaçmak için ortaya koyduğumuz düşünceler olmadı. Ben Sayın Davuoğlu ile de çalıştım Sayın Babacan ile de çalıştım ama en çok da Recep Tayyip Erdoğan ile çalıştım. Hiçbir zaman makam mevki beklentisi ile siyaset yapmadım. Böyle bir düşüncem hiç olmadı” dedi. 

“HDP KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ BENİ ENDİŞELENDİRDİ”

Sözlerine devam eden Işık, “Son seçimde de hiçbir gelecek beklentisi ile hareket etmedim. Bakanlar kurulu açıklanacak herkes takım elbisesini giymiş Ankara’da dolaşırken ben bu şehirde geziyordum. Beni en çok endişelendiren Sayın Kılıçdaroğlu’nun HDP ile yaptığı görüşmenin içeriğini açıklamaması oldu. Bana çok ciddi sorular geldi. En çok endişelendiren konu HDP ile Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmenin açıklanmayan detayları oldu. BU görüşme beni sahaya sevk etti. Muhtemel ki içerik Suriye konusu. Ben nöbetimi tuttum” dedi. 

“İZMİT’İ KENDİ HATAMIZDAN KAYBETTİK”

Belediye Başkanları ile ilgili ilişkilerini değerlendiren Işık, “Bakanlık görevi yürüttüğünüzde şehirde de bir sorumluluk üstleniyorsunuz. Her altı ayda bir bazen çok yoğun olursa ilçe belediye başkanlarını bir bir alıp seçimde hangi projeleri vat etti şuan hangi durumda onu takip ederdik. Bunu başka ilin yaptığını düşünmüyorum. O süreç belediye başkanında bir gevşeklik varsa gerekli uyarıları yapardık. Son dönemde İzmit’i kaybettik. Bunu kendi hatamızdan kaybettik. Fatma Hanımın ve CHP’nin başarısı olduğunu da ifade eden var. Bütün belediyeleri almak kolay değil. Biz tüm problemleri kendi aramızda çözmeye çalıştık. BU birlik beraberlik görüntüsü veriyordu” dedi. 

“İZMİT BELEDİYESİ İLE TEŞKİLAT SORUNU”

2018’den sonra mümkün olduğu kadar belediyeler ile ilgili konularda kendini geriye çektiğini ifade eden Işık, “İhtiyaç olduğu konularda destek vermekten de geri çekilmedim. Bütün belediye başkanları ile hukukum iyidir hatta Fatma Hanım ile de iyidir. Bütçe konusunda da yardımcı olduk. Mevcut belediye başkanımız koltuğunu dolduran başarılı bir arkadaşımız. Mücadele etmek gereken bir şey olursa ederim. Sonunu düşünmem. İzmit Belediyesi ile teşkilat arasındaki sıkıntıyı görünce müdahele etme ihtiyacı hissettim. Ve hedef de yerini buldu. Dikkat ederseniz ilişki yumuşadı. 22 yıllık siyasi bir deneyim var. Bu deneyimden faydalanmak istenirse bundan kaçmayız” dedi.