İzmit Belediyesinde sendika krizi: İstifa etti, başkandan açıklama geldi

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri personeli Levent Aslan, Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük’ün kendisine ‘istifa et’ dediğini iddia ederek sendikadan istifa ettiğini duyurdu. Aslan’ın açıklamalarına cevap veren Küçük ise, “Böyle bir şey yok” dedi.

İzmit Belediyesinde sendika krizi: İstifa etti, başkandan açıklama geldi

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri personellerinden Levent Aslan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük’e yüklendi. Küçük’ün kendisini arayarak ‘istifa et’ dediğini ifade eden Aslan sendikadan istifa ettiğini duyurdu.

“SENDİKALAR NEDEN VAR?”

İzmit Belediyesi personeli Levent Aslan’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şu şekilde: “Sendikalar neden var... İkramiyeler neden verilmedi neden verilmiyor sendika neden açıklama yapamıyor.. Başkanın akrabası sendika başkanı olduğu için mi acaba… İşçisini arayıp istifa et diye mi?

İzmit Belediyesinde sendika krizi: İstifa etti, başkandan açıklama geldi - Resim : 1

“MOBİNG UYGULANACAK BİLİYORUM”

Ya da işçinin hakkını koruyamamak değil her işçinin yövmiyesini almak için mi? Sabahları işçisine ya çay yok ya da şeker yok neden diye sorduğumuzda size ne diyemi.... Cevap veren temsilcisi olan bir birim için mi... Ben İzmit Belediyesi çalışanı olarak beni temsil edemeyen sendikadan bu saatten sonra istifa ediyorum... Bunun sonucunda benim işten atılacağımı ya da mobing uygulanacağını da biliyorum.”

VEDAT KÜÇÜK İDDİALARA CEVAP VERDİ

Aslan’ın iddialarını Küçük’e sorduk. Vedat Küçük böyle bir şeyin olmadığını belirterek, “Onu ben aramadım zaten Levent beni aradı” dedi. Küçük, “Olayın aslı şu arkadaşımız 1 gün mazeret bildirmeden belediyeye gelmemiş. Bu yüzden müdürlüğü disipline göndermiş. Disiplin İşleri Başkanı Hakan Özkum’un sorularına ise ‘Akşam alkol aldım, sabah kalkamadım’ demiş. Hakan Özkum ‘O zaman kalktığın zaman 09.10’da gelseydin’ demiş. Arkadaşımız ise ‘Öğlen kalktım’ demiş.

İzmit Belediyesinde sendika krizi: İstifa etti, başkandan açıklama geldi - Resim : 2

“KENDİSİ BENİ ARADI”

Sonra kendisi beni aradı ‘Abi neden böyle oldu’ diye sordu. Ben de cevaplarının yanlış olduğunu söyledim. ‘Mahkemede hakim karşısında böyle konuşabilir misin?’ dedim. Bana ‘Abi tazminatımı alıp ayrılabilir miyim’ dedi. Ben de ‘İnsan kaynaklarına giderek sorarsın tazminatla ayrılabilir miyim diye’ dedim. Mahkeme yolunun da açık olduğunu dile getirdim. Konuşmamız bu kadar.

“KEŞKE GERÇEĞİ SÖYLESEYDİ”

Aslında cevap vermeyecektim ama çok üzüldüm. Çünkü yalanı sevmiyorum. Ben hiçbir üyeme farklı davranmam. Yeri geliyor personelin disiplin suçundan iş akdi feshediliyor. Bana soruyorlar ben de gerekli bilgilendirmeyi yapıyorum. Keşke gerçeği söyleseydi” dedi.

Kaynak: Cansu Albayrak Kızılkaya