Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nde şirket işçilerine de zam yapıldı… İşte zam oranı!

İzmit Belediyesi’nde BEKAŞ bünyesinde çalışan bin 600, SARBAŞ bünyesinde çalışan 50 işçiye ek zam yapıldı. İşte detaylar…

İzmit Belediyesi’nde BEKAŞ bünyesinde

İzmit Belediyesi geçtiğimiz haftalarda 108 kadrolu işçinin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlamıştı. Yapılan sözleşmeye göre İzmit Belediyesi’nde en düşük kadrolu işçi maaşı giydirilmiş şekilde ilk 6 ay için 46 bin 835 lira, ikinci ay için de 49 bin 757 lira olmuştu.

SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYIN VERİLDİ

Bugün ise basına haber verilmeden İzmit Belediyesi’nin BEKAŞ bünyesinde çalışan bin 600, SARBAŞ bünyesinde çalışan 50 işçisine ek zam yapıldı. Protokol töreni İzmit Belediyesi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. İmza töreninde konuşan Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, “İzmit Belediye başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet işçilerimizi hiç mağdur etmedi. Her zaman şeffaf bir süreç yürütüldü. Kendisine teşekkür ederiz” dedi.

“EKONOMİK KOŞULLAR ORTADA”

Küçük’ün ardından ise İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise zam oranını açıkladı. İşte Hürriyet’in açıklaması: “Kadrolu işçilerimizin ardından şirket çalışanlarımıza da zam yapacağımızı söylemiştik. Ek zam ya da ek protokol mecburiyetimiz yoktu. Ama ülkenin ekonomik koşulları ortada.

“YENİ DÖNEMDE DAHA GÜZEL SÖZLEŞMELER YAPACAĞIZ”

Şartlarınızı iyileştirmek için çok şeffaf bir şekilde tüm hesabı kitabı ortaya koyduk. Kadrolu işçilerimize zam verdik ama mecbur olmadığımız halde şirket işçilerimize de zam yapmak istedik. Vardığımız durumda en üst noktada zam yapmak istedik. İnşallah yeni dönemde daha güzel sözleşmeler yapacağız.

“YÜZDE 8 BU AY YÜZDE 15 TEMMUZ AYINDA”

TİS devam etmesine rağmen Temmuz ayında nasıl kadrolu işçilerimize ek zam verebiliyorsak şirket işçilerimize de zam vereceğiz. Yüzde 8’lik kısmını bu aydan itibaren başlatıyoruz. Yüzde 15 zam ise temmuz ayında direkt yevmiyelere yansıyacak. Ve tüm iyileştirmeler yapılacak. Hayırlı olsun” dedi.