İzmit Belediyesi'nden ilginç açıklama: Müfettiş, “Kan bağı yok” demiş

İçişleri Bakanlığı tarafından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından İzmit Belediyesi'nden açıklama değil, haber geldi.

İzmit Belediyesi'nden ilginç açıklama: Müfettiş, “Kan bağı yok” demiş
İçişleri Bakanlığı'nın İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in yeğenine ihalesiz iş verdiği iddiası hakkında başlattığı soruşturma sona erdi. Müfettişlerin raporuna göre ismi geçen kişinin Hürriyet’in yeğeni olmadığı belirlendi. Soruşturma yapan müfettişler söz konusu kişinin AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın döneminde de İzmit Belediyesi ile iş yaptığı ortaya çıktı. Öte yandan tek tek kalem kalem ele alınan suçlamaların yer aldığı rapor ve soruşturma izni, ulusal basına kadar taşınmıştı. Ancak bu süreçte İzmit Belediyesi'nden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.
İNCELEME RAPORUNDA...
Söz konusu inceleme raporunda Hürriyet'in belediyeye ait milyonluk işleri, doğrudan temin yöntemiyle yeğenlerinin şirketlerine verdiği, bazı firmalara aynı yöntem ile her ay 4 milyon 166 bin TL'lik ödemeler yapıldığı ve dönemin CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın kardeşine ihalesiz işler verildiği yönündeki iddiaların değerlendirilmesi üzerine inceleme başlatıldığı bilgisi yer alıyordu.

10 SAYFALIK RAPOR

10 sayfadan oluşan, çeşitli suçlamalarının yer aldığı soruşturma raporu hakkında İzmit Belediyesi bir açıklama yapmamıştı. İzmit Belediyesi Basın Yayın Birimi'nden bugün “Yeğen” kısmıyla ilgili iddialara dair haber bülteni geldi. Haber metninde sadece 'yeğen' konusuna değinildi. İşte o basın bülteni:

"AKRABA DEĞİL"

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile ilgili olarak yeğenine belediyeden ihalesiz iş verildiği iddiasına inceleme yapan müfettiş tarafından cevap geldi. Müfettiş ikili arasında kan bağı bulunmadığını belirledi

YEĞENİ OLMADIĞI KANITLANDI
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yeğenine ihalesiz iş verdiği iddiası, inceleme yapan müfettiş tarafından sonuca ulaştı. İzmit Belediyesinde inceleme yapan müfettişlerin raporuna göre ismi geçen kişinin Başkan Hürriyet’in yeğeni olmadığı kanıtlandı. İddiayı araştıran müfettişler, arada bir akrabalık bağının bulunmadığını belirledi.

AKP’DEN DE İŞ ALMIŞ

AKP’li meclis üyelerinin yeğen yalanını uydurarak, halkı kandırmaya çalıştığı konuda şok bir bilgiye de ulaşıldı. Şahsın AKP’li Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ ın Başkanlığındaki İzmit Belediyesi ile iş yaptığı da ortaya çıktı. Bu bilginin ardından İzmitliler, Hürriyet’in yeğeni olduğu için iş aldığı söylenen kişinin daha önce AKP’li yönetimden de iş aldığı belirlendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ