Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nin borcu ne durumda? Devrim Bal açıkladı…

Bütçenin görüşüldüğü İzmit Belediyesi meclisinde borçlar ile ilgili konuşan CHP’li Devrim Bal, Belediyeyi devraldıklarında borcun bütçeye oranı yüzde 80’iken bugün yüzde 50’nin altına düştüğünü ifade etti.

Bütçenin görüşüldüğü İzmit Belediyesi

İzmit Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün İzmit Belediye Binasında bulunan meclis toplantı salonunda yapıldı. 16 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Başkan Vekili Çetin Sarıca Başkanlık yaptı. Meclis toplantısının en önemli gündem maddesi ise 2024 yılı tahmini bütçesi oldu. İzmit Belediyesi’nin tahmini bütçesi 2 milyar 24 milyon TL olarak belirlendi.

“ÖZ SERMAYE ARTMIŞ”

Bütçenin görüşüldüğü toplantıda borçlar da görüşüldü. Borçlar ile ilgili konuşan CHP’li Meclis Üyesi Devrim Bal, “Tahmini bütçe 2 milyar 24 milyon TL. Borcumuza oranlara bakarsak 740 milyon TL gözüküyor. 1 milyar olduğunu bile kabul etsek oran neredeyse yüzde 50. Göreve geldiğimizde borcun bütçeye oranı yüzde 80 iken bugün devrettiğimiz borç yüzde 50 bile değil. Varlıklarımız artmış bu süreç içerisinde. Sermayesi artmış. Önemli olan borca karşılık sermaye ve varlıklar artmış mı? Borç artmış ama bütçeye oranla artmış. Bununla birlikte varlıklarımız da artmış. Bunun yanında öz kaynaklarımız 272 milyon TL iken bugün 410 milyon TL. Buraya şirket olarak bakarsak öz sermayemiz artmış.

“685 MİLYON ARTIŞ VAR”

Toplamda 685 milyon TL’lik varlık artışımız var. 150 araç aldık. Bu araçlarında değeri 300 milyon. Tablo net şekilde görüşüyor. BEKAŞ ve SARBAŞ ile ilgili detaylı bilgi alamadığını söyledi Hayrettin Bey. Bize bir Allah’ın kulu yönetim kurulundan gelip bilgi vermiyordu. O dönem muhalefet şerhi olmuş. Gündem SARBAŞ ile ilgili Hayrettin Bey ne istediyse geldi. SARBAŞ’ta borcumuz var mı elbette var. Buranın asıl amacı hizmet etmek. Burada mal varlığı satılmıyor. Tamamen halka hizmet ediyor. Bizim tercihimiz halkı zengin etmek” dedi.