İzmit Belediyesi'nin tüm araçları haczedildi

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) alacaklarına karşılık İzmit Belediyesi’nin araçlarına el koyduğu iddia edildi

İzmit Belediyesi'nin tüm araçları haczedildi

Kocaeli’de bulunan bir çok belediyenin SGK’ya borcu bulunuyor. Belediyeler bu borcu zaman zaman yapılandırırken borç yükü her geçen ay daha da artıyor. SGK’da alacaklarını garanti alabilmek için borcu olan belediyelerin taşınmazlarına haciz kararını aldırdı. Kocaeli’de ise SGK’ya en çok borcu olduğu bilinen belediye ise İzmit Belediyesi.

“ARAÇLARA EL KONULDU”

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) alacaklarına karşılık İzmit Belediyesi’nin araçlarına el koyduğu iddia edildi. Yaklaşık 300 milyon TL SGK borcu olduğu ifade edilen İzmit Belediyesinin tapu işlemlerinin de durdurulduğu iddialar arasında. SGK’lı çalışanların prim borcu nedeni ile haciz işleminin gerçekleştiği ifade edildi.

"81 İLDE YAPILAN UYGULAMA"

Süreci sorduğumuz SGK İl Müdürü İsmail Ünlü konunun İzmit Belediyesi özelinde değil SGK’nın genel uygulaması olduğunu ifade etti. Ünlü açıklamasında, “İzmit Belediyesi değil. Borçlu olan ve borcunu ödemeyen taksit yapıp borcunu ödemeyen bütün kamu kurumlara gerekli işlemler yaparız. İzmit Belediyesi özelinde değil. Başvuru yapıp ödemeyenlere bu işlemi yapıyoruz. 81 ilde alacakları tahsil etmek için yapıyoruz. Biz kurum olarak görevimizi yapmak zorundayız. Herkese yaptığımız bir uygulama” dedi.

HÜRRİYET'İN PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan haciz kararının çıktığı saatlerde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in yaptığı paylaşım dikkat çekti. İşte o paylaşım: " Hizmet araçlarımız; siz değerli İzmitliler için hizmet verirken, şehrimizin her köşesinde 'İzmit Halkınındır' dedirtiyor. Bizim çözümlerimiz kiralık değil, kalıcı ve hizmet araçlarımız sadece belediyemizin değil, tüm İzmit’in malı! Mecliste çoğunluğumuz olmadığı için satın almak için çok mücadele ettik, çok sıkıntılar yaşadık ama geri adım atmadık ve başardık. İzmit’in sokakları, kendi araçlarıyla daha temiz. Kalan araçlarımızı satın alma sürecimiz de kararlılıkla devam ediyor. İnşallah tüm araçlarımızı satın aldığımızı görmek ve kiralama garabetinden tamamen kurtulduğumuzu görmek nasip olur."