Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyespor Kadın Basketbol takımı ligden çekildi! Yaşar Kardaş çekilme gerekçelerini açıkladı: Stratejimizi değiştirdik

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş, İzmit Belediyespor Kadın Basketbol takımının ligden çekildiğini duyurdu. Kardaş çekilme gerekçesinin strateji değişikliği olduğunu ifade etti.

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı

İlimizi Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde başarı ile temsil eden İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı ligden çekildi. İzmit Belediyespor Kulübü Başkanı Yaşar Kardaş ligden çekilme gerekçelerini detaylı bir şekilde aktardı. Kardaş takım olarak strateji değişikliğine gidildiğini söyledi.

KATILIM PAYI ÖDENMEDİ İDDİASI

Öte yandan İzmit Belediyesi’nin bu sezon Kadınlar Süper Ligi’nde lige katılım payı olarak belirlenen 640 bin lirayı yatıramadığı ve bu yüzden amatöre düştüğü söylentiler arasında.

“YEPYENİ KARARLAR ALDIK”

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:  “İzmit Belediyesi olarak,  Spor Müdürlüğümüz ve Spor Kurulumuzla yaptığımız uzun değerlendirmeler neticesinde yepyeni kararlar aldık. Spor konusundaki stratejimizi değiştiriyoruz. Yeni dönemde amatör spor kulüplerine bireysel sporcularımıza destek verip yerel sporcularımıza daha fazla katkı sunacağız.

“AMATÖR SPORU GELİŞTİRECEĞİZ”

Bu dönem yarışan değil, Kocaeli ve İzmit amatör sporuna destek veren bir kurum olmayı stratejik olarak tercih etmiş bulunmaktayız. Bu doğrultuda, İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’na ayrılan bütçe ve kaynaklar, bundan böyle daha geniş bir yelpazede amatör sporun gelişmesi ve desteklenmesi amacıyla kullanılacaktır. Amacımız, sporun her dalında genç yeteneklerin yetişmesini sağlamak ve sporun yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktır.

“GURUR KAYNAĞIMIZ OLDU”

İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nın geçmişte elde ettiği başarılar ve İzmit’in adını ulusal ve uluslararası arenada gururla temsil etmesi, bizler için her zaman onur kaynağı olmuştur. Bu vesileyle, tüm sporcularımıza, teknik ekibimize, destek veren sponsorlarımıza ve taraftarlarımıza teşekkür eder, İzmit Belediyesi olarak sporun her dalında daha büyük başarılar için çalışmaya devam edeceğimizi bildiririz.

“YETİŞTİRECEĞİZ”

Bazı stratejik kararlar aldığımızı ifade etmek için buradayız. Kadın basketbol takımı için harcanan kaynakları bundan böyle amatör branşlara ayıracağız. Malumunuzdur kadın basketbol takımımız gururumuz oldu. Geçmişte de bulduğumuz sponsorlara uygulanan siyasi mobinglere rağmen başardık. Ancak İzmit Belediyespor olarak yarışan değil, yetiştirici bir kimliğe bürünüyoruz.

“RECEP DURUL GENEL KURUL ÖNCESİ TALİPLİYDİ”

Şöyle bir gerçek var. Ekonomi malum ve tasarruf tedbirleri söz konusu. Süper Lig’de 4 yabancı kuralı var ve sadece yabancıların maliyeti 500 bin dolar. Daha birçok masraf bulunuyor. Kocaelispor’un genel kurulu öncesi Recep Durul beyin bir talebi oldu. “Onur ve gurur duyarız” dedik. Planları da çok güzeldi. Hatta “Kağıtspor’u da alayım. Şehrimizin değerli markaları neticesinde” dedi. Biz de “Bedelsiz devredelim” dedik. Geçen hafta yine konuştuk ancak bir sonuç çıkmadı.

“KOCA BÜTÇELERİ VARDI KÜME DÜŞTÜLER”

İlimizin gururu olan takımımızı 2-3 medya kuruluşu dışında kimse yapmadı. Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı mağlup ettik, sağda solda küçük haber olarak görüldü. Bunu da siyasi olarak görüyorum. Bildiğiniz gibi kulübü düşmüş olarak aldım. “Avrupa kupalarına götüreceğim” dedim, o noktalara da geldik.  Büyükşehir’in koca koca bütçeleri vardı ancak basketbol kulübü düştü.

“AMATÖRLERE HAKSIZLIK EDİYORUZ”

Bu kararı aldık, evet profesyonel basketbol şubesini kapattık. Genel olarak bakıldığında amatör kulüplere de haksızlık yaptığımızı düşünüyorum. Amatörlerimiz kısıtlı imkanlarla takımlarını ayakta tutmaya çalışıyor. Bizden talep edilenlere zaman zaman cevap veremiyoruz, çünkü kadın basketbol takımının ödemeleri karşımıza çıktı. Şu bilinsin ki kulüp olarak bir daralmaya gitmedik, daha farklı planlarımız olacak.

“FATMA HANIM SEÇİME YOĞUNLAŞTI”

İzmit Akmeşe’deki atçılığı herkes biliyor, İzmitliler bilmiyor. Bizler amatör branşların her bölümünde olmaya gayret ediyoruz. Son olarak kadın basketbol takımımızın 2.5 – 3 milyon lira borcu var. Bayram öncesinde bir ödeme yaptık, yine yapacağız. Seçim öncesinde Fatma hanım seçime yoğunlaştı, Play-Off maçları olduğu için katılamadı. Toparlamak gerekirse böyle bir karar aldık. Kamu kaynaklarını en iyi şekilde kullanıp amatör branşlar için yetiştiren taraf olmalıyız. Göreceksiniz bunun da meyvelerini yiyeceğiz.”

 

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Hepsi hikaye! Yersen!
    Verdiği örneğe bak. Atçılık desteklenecekmişte Türkiye ve dünya İzmit’i duyacakmış. Süper ligde herkes her hafta adını duyuyordu İzmit’in zaten. Saçma sapan bahaneler. Kim bilir arkasında neler var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1. Amatör Lig C Grubu
Sıradaki Haber Gölcük Çiftlikspor, Alper Emiral’ın golü ile kazandı