Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyespor’da ŞOK! Ameryst Alston deport edildi!

Bu sezon ilimizi Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde temsil edecek olan İzmit Belediyespor’da, Ameryst Alston deport edildi. Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde.

Bu sezon ilimizi Türkiye

İzmit Belediyespor’da ŞOK! Ameryst Alston deport edildi?

Bu sezon ilimizi Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde temsil edecek olan İzmit Belediyespor’da, Ameryst Alston deport edildi. Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde.

                      

USULSÜZ DAVRANIŞLAR

İzmit Belediyespor kadın basketbol takımımız 2023-2024 sezonu ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde oynaması için 6 Haziran tarihinde oyuncuyla imzaladığı kontrata göre; “Ameryst Alston’’ planlandığı gibi 27 Ağustos tarihinde Türkiye’ye gelmiştir. Ancak kamuoyunu bilgilendirmek adına gelişen bazı durumları ve usulsüz davranan Elâzığ Basketbol Kulübü’nün bu durumunu sizlerle paylaşmak istemekteyiz.

6 AY CEZASI VARDI

Kulübümüz her yıl yabancı oyuncuları için mevzuata uygun hareket ederek oturma/çalışma iznini ve yabancı kimlik numarasını almaktadır. Burada belirtmek istediğimiz mevzuatlara aykırı hareket eden oyuncunun, geçen yılki kulübü oturma/çalışma izni ve yabancı kimlik numarası almadığı için ‘’Ameryst Alston’’ İstanbul Havaalanı’nda, polis pasaport kontrolünden geçemeyerek 6 ay cezasının olduğunu ve ülkeye giremeyeceği tarafımıza belirtilmiştir. Çeşitli bürokratik girişimlerimize rağmen bir sonuç alınamamıştır. Oyuncu Deport edilip ülkesine gönderilmiştir.

ANLAYAMIYORUZ

Konuyu Türkiye Basketbol Federasyonu’na aktardığımızda ise herhangi bir şey yapılamayacağını konunun onlarla alakalı olmadığını belirtmişlerdir. Ancak anlayamadığımız şudur ki her kulübün sorumluluğu olan oturma/çalışma izni ve yabancı kimlik numarası olup olmadığını federasyon her sene kulüplerden isteyerek kayıt altına almaktadır. Elâzığ Basketbol Kulübü’nden bu bilgiler istenmemiş midir? Veya umursanmamış mıdır?

FEDERASYON KULÜPLERİ KONTROL ETMELİ

Buradaki mağduriyetimizin kimin ya da kimler tarafından giderileceğini bilememekteyiz. Çünkü bugün olan kulüp yarın yok ‘’Nasılsa kulüp kapandı veya satıldı benden sonraki ne yaparsa yapsın mantığı’’ bizler gibi kurum takımlarının ve iyi organizasyon yapan kulüplerin başlı başına bir sorunudur. Türkiye Basketbol Federasyonu basketbolun en büyük karar mekanizması olarak, kulüplerini kontrol etmeli ve onların organizasyonlarını takip etmelidir.

DENETLEMEK ZORUNDADIR

Burada sorumlular oyuncunun geçen yıl Türkiye’de kaçak olarak çalışmasını ve oturmasını sağlayan kulübünün kendisidir. Ve bunu denetleme zorunluluğu olan Türkiye Basketbol Federasyonu’dur.Takdir edersiniz ki hepinizin aklında şu soru oluşacak, bunu önceden bilmiyor muydunuz? Bunu kontrol ettireceğiniz bir mekanizma yok. Ayrıca kulüplerin oturma/ çalışma izni ve yabancı kimlik numarası belgelerini almak zorunda olduğu içinzaten kontrol edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

TEK TARAFLI FESİH ETTİK

Federasyon nezdinde oyuncunun uygunluğunu verip liglerimizde oynatabiliyorsa, bunun kontrolünden kulüpler değil federasyonumuz sorumludur. Bu sebeple; oyuncumuzun Türkiye’ye girişi Elazığ Basketbol Kulübü’nün yapması gereken, lakin yapmadığı işlemlerden (oturma/ çalışma izni ve yabancı kimlik numarası belgelerini almamak gibi)  dolayı ülkemize girişi yasaklı olup Deport edildiği için kontratımız tek taraflı feshedilmiştir.

İzmit Belediyespor Kulübü