Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“İzmit Ç” dizisi şehrin yüzünü güldürecek!

Geçtiğimiz senelerde planlanan fakat pandemi ile hayata geçemeyen ‘İZMİT Ç’ yeniden start alıyor.

Geçtiğimiz senelerde planlanan fakat

Dizinin yönetmen koltuğunda Aykut Taşkın otururken, başrollerini ünlü fenomenler Sergen Deveci, Gökhan Tevek ve Zeki Yılmaz paylaşıyor. Oyuncu kadrosunda usta isimler; Orhan Aydın, Ali Sürmeli, Engin Benli, Hakan Bilgin, Pelin Sönmez, İzmit’li ünlü fenomen Zehra Özdemir ve Elif Çiçek yer alıyor. İzmit’in simgelerinden olan ve geçtiğimiz yıllarda hayatlarını kaybeden şehrin büyük bir bölümünün tanıdığı; Pakito, Rambo ve Fatba abla’da oyuncu kadrosunda yer alacak.

Yapımcılığını Fearless Media Yakup Korkusuz ve Dada Yapımın gerçekleştirdiği İzmit’li iş insanı Full Medya’nın desteklediği dizinin çekimleri Eylül ayının başında başlaması planlanıyor. İzmit Ç dizisinin tamamı İzmit sokaklarında ve çevre ilçelerde gerçekleştirilecek. İlk sekiz bölümü Youtube’da yayınlanması planlanan dizi sonrasında yeni bölümlerin dijital platform ve sonrasında sinemalarda yer alacak. Dizinin Kocaeli’de ki tek yetkili ajanslığını ise Creatlish üstleniyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATTI

Demirören medya Dream Türk Tv ve Radyo D medya sponsorluğunda gerçekleşecek olan dizi daha sete çıkmadan İzmit sokaklarını İZMİT Ç ÇOK YAKINDA SADECE YOUTUBE’da reklam çalışmaları ile sete çıkmadan reklam yapan tek dizi projesi oldu.

HİKAYE;

Aktürk, Serdar ve Bartu İstanbul’da yaşayan üç arkadaştır. Okudukları okullardan, altlarındaki arabaya, denizdeki yatlardan, kazandıkları paraya… o kadar çok yalan söylemişlerdir ki işin içinden çıkılacak gibi değildir. Bir gün sevgilileri bunları çekildikleri bir fotoğrafla yakalarlar. O gün, söyledikleri tüm yalanlar çorap söküğü gibi dökülür. Sevgilileri bunları hemen kapıya koyar. Aileleri yüz çevirir. Ev sahibi evden kovar. Geceyi parkta geçirmek zorunda kalırlar. Bir anda kendilerine gelirler. Artık kaybedecek vakitleri yoktur. Antalya’da turizm sektöründe kariyer yapmaya karar verirler. Kendi aralarında konuşurlarken yanlarına İzmit’li Niko yaklaşır. Bile isteye kulak misafiri olmuş, bizim kafadarların Antalya planını öğrenmiştir. Niko İzmitçe konuşarak Antalya planından vazgeçmeleri gerektiğini, İzmit’in güzelliklerini, oradaki iş imkanlarını anlatır. Bizimkiler ilk başta hiçbir şey anlamaz. Çat pat İstanbulca konuşarak durumu tercüme eder. Bizimkiler ikna olur ve hemen Niko’nun arabaya atlayıp İzmit’e doğru yola çıkarlar. Burası bambaşka bir dünyadır. Ancak hiç bilmedikleri bir coğrafyada hiç bilmedikleri bir dil ile karşı karşıya kalmışlardır. Ceo’sundan dolmuşçusuna herkes İzmitçe konuşmaktadır. Niko üç arkadaşı Matiz Baba’nın pişmaniye fabrikasında işe sokar. Ortama uyum sağlayabilmek için derhal İzmitçe öğrenmelidirler. Şehrin akıl hocası Pakito onları dil kursuna yönledirir. “Aso Dil Kursu” Neyseki İzmit’te de latin alfabesi kullanılmaktaydı. Dil kursu olduğunu hemen anlarlar ve kursa yazılırlar. İzmitçe Dili ve Lala Hoca’dan özel ders alan kafadarlar bir türl İzmitçe’yi öğrenemezler. Batur, Matiz Baba’nın kızı Berrak’a vurulmuştur. Sürekli başlarına olaylar gelen 3 arkadaşı izmit’te başları dertten kurtulmaz. Olaylar gelişir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…