Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit-Harem seferlerine 60 TL zam!

Akaryakıt fiyatlarına yapılan ÖTV zammı bilet fiyatlarını uçurdu. Cumartesi günü 90 TL olan İzmit – Harem seferlerine zam geldi. İşte detaylar…

Akaryakıt fiyatlarına yapılan ÖTV

Hafta sonu akaryakıt ürünleri üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında artışa gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi.  ÖTV kararının ardından benzin ve motorin grubunda pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde 6 lira fiyat artışı meydana geldi.

OTOBÜSÇÜLER ZAM YAPIYOR

Akaryakıtta yaşanan bu zammın, ulaşımdan başlayarak lojistiği ilgilendiren tüm sektörlerde zamları peşpeşe getirmesi bekleniren ilk zam haberi İzmitlilerin en çok kullandığı güzergahlardan birisi olan İzmit – Harem arasından geldi. 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü 90 TL üzerinden bilet kestiren bir vatandaş, aynı bileti 17 Temmuz 2023 Pazartesi günü için 150 TL’den kestirdi. İzmitliler tarafından adeta yok satılan İzmit – Harem seferleri an itibari ile 150 TL’den satılıyor.