Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Körfez Dip Çamuru’nda ikinci etap başlıyor!

Türkiye’nin en büyük çevre temizlik projesi olarak lanse edilen İzmit Körfezi Dip Çamuru temizlik projesinde ikinci etaba geçiliyor. İkinci etap çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkacak.

Türkiye’nin en büyük çevre

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla birlikte hayata geçirdiği Türkiye’nin en büyük çevre projesi olan “İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertaraf Hizmeti Projesi” kapsamında çalışmalar devam ediyor.

5 YILDA TAMAMLANACAK

Proje, 2023 yılının mayıs ayında düzenlenen törenle start almıştı. Proje kapsamında İzmit Körfezinden 8,5 milyon ton çamur çıkarılacak. Körfezin doğu baseninden borularla çıkarılan ve karaya pompalanan çamur, burada susuzlaştırma tesisine alınıyor. 5 yılda tamamlanması planlanan projede çalışmalar devam ediyor.

İKİNCİ ETAP BAŞLIYOR

Dev projesinin ilk etabı için 2023 yılında yapılan ihaleyi 714 milyon lira teklif ile Atlas Maden Ürünleri kazanmıştı. İki etaptan oluşan temizlik çalışmasının yaklaşık maliyeti 2 milyar TL. Projenin ilk etabı kapsamında Doğu baseninde 1 milyon 225 bin metrekare alanda toplam 9 milyon 462 bin 445 metreküp çamurun çıkarılması hedefleniyordu. Çalışmalar devam ederken ikinci etap için çalışmalar başladı.

MECLİS GÜNDEMİNDE

13 Haziran günü yapılacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında ikinci etap çalışmaları için ihale yetkisi istenecek. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu doğrultusunda İzmit Körfezi Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertaraf Hizmeti Projesi’nin 2. Etap ihale yetkisinin Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına verilmesi ile ilgili rapor görüşülecek.