İzmit Körfezine dökülüyordu: İSU harekete geçti!

İzmit Körfezine akan Kumla Deresi sabah saatlerinden itibaren siyah renkte akmaya başlamıştı. Konunun gündeme gelmesi sonrasında İSU harekete geçti.

İzmit Körfezine dökülüyordu: İSU harekete geçti!

İzmit’in en büyük derelerinden biri olan ve Kocaeli Fuarının hemen arkasından İzmit Körfezine dökülen Kumla Deresi, gözle görülür biçimde kirlenmişti. Derede kötü bir görüntü oluşmuş, durum Harun Özgür Yıldızlı tarafından TBMM gündemine taşınmıştı. Tüm yaşanan gelişmeler sonrasında bir açıklama yapılarak gelen şikayetler üzerine ekiplerin çalışma başlattığını belirtildi.

KANALİZASYON HATTINDA TIKANIKLIK

İSU tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"İlimiz Kartepe ilçesi Dumlupınar Mahallesi sınırları içerisinden geçen Kule Derede kirlilik olduğuna ilişkin sosyal medyada yer alan habere ve Başkanlığımıza iletilen şikayetlere istinaden Başkanlığımız ve İSU Genel Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından dere boyunca yapılan incelemelerde, Sarımeşe Yakamoz Sokaktaki kanalizasyon hattında tıkanıklık oluştuğu ve taşma sonucu yakınında bulunan Kule Dere'de kirliliğe yol açtığı tespit edilmiştir. Konuya ilişkin olarak İSU Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli çalışmalar başlatılmıştır."

İzmit Körfezine dökülüyordu: İSU harekete geçti! - Resim : 1 İzmit Körfezine dökülüyordu: İSU harekete geçti! - Resim : 2 İzmit Körfezine dökülüyordu: İSU harekete geçti! - Resim : 3 İzmit Körfezine dökülüyordu: İSU harekete geçti! - Resim : 4

Kaynak: Murathan Birinci