Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Meydana çıkmadı

2021 tarihinde “İzmit Meydana Çıkacak” sloganı ile duyurulan ve 29 Ekim 2023’te biteceği ifade edilen Milli İrade Meydanı hala aktif bir şekilde kullanılmıyor

 2021 tarihinde “İzmit

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “İzmit meydana çıkacak” sloganıyla duyurduğu Milli İrade Meydanı projesinde çalışmalarda sona gelindi ancak meydan hala faali değild. “Tamamlandığında dünya meydanları ile eş değer boyutlara sahip olacak” şeklinde tanıtılan meydanın geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar tamamlanacağı açıklanmıştı. KBB Başkanı Tahir Büyükakın geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yaptığı toplantıda “Milli İrade Meydanını nasip olursa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında hizmete açacağız” ifadelerini kullanmıştı.

İŞLETMELERE KİRALANACAK

Ramazan Bayramının ardından ihaleyi alan Yaşar Konut’un alt taşeronunun çalışmaları bırakması üzerine bitme noktasına gelen proje durmuştu. Yeni ekip ile çalışmalara yeniden başlayan Yaşar Konut 2 ay gibi kısa zamanda projenin kalan bölümlerini tamamlamayı planlıyordu. Alanda çalışmalar bitti ancak meydan aktif bir şekilde kullanılmaya başlanmadı. Alanda bulunan camlı mekanlar kafe ve işletmelere kiralanacak.

14 BİN METREKARE TOPLANMA ALANI

Meydanda toplam 2 bin 796 metrekare büyüklüğünde tek katlı parçalı kapalı alan yer alıyor. Alan içerisinde ayrıca 125 kişilik çok amaçlı salon, fitness ve spor stüdyosu ve kafe yapıları ile birlikte 14 bin 800 metrekare toplanma alanı, kuru havuz, doğal amfi oturma alanları, çocuk parkı, açık oyuncak alanı, açık sergi alanı da bulunan yeşil alan ve 350 araçlık açık otopark bulunuyor.