İzmit’e ayrı önem! İşte Tutuş’un projeleri

Cumhur İttifakı İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, bugün yaptığı lansman etkinliğinde projelerini anlattı. Yokuş yollara yayalar için yokuş asansör, İzmit Merkez’e gondol ve Yüzer sosyal tesis projeleri ile dikkat çeken Tutuş’un toplantısına partililer yoğun ilgi gösterdi.

İzmit’e ayrı önem! İşte Tutuş’un projeleri

Cumhur İttifakı İzmit Belediye Başkan adayı Muharrem Tutuş bugün Kocaeli Kongre Merkezinde proje lansmanı gerçekleştirdi. Partililerin yoğun ilgi gösterdi proje lansmanına Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Saadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Sami Çakır, Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büykşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Cumhurbaşkanlığı etik kurulu üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, MHP İl Başkan Vekili Yaşar Aslan, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, BBP İl Başkanı Kaan Şengil, Eski İlçe Başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“ULAŞIM VE KAPASİTE ARTIŞI”

Körfez Kartepe Metro projesi proje sunumuna başlayan Tutuş, “Tramvayın kapasite artışını konuştuğumuz günlere geldik. Önümüzdeki dönemde iki tramvayı birbirine bağlayarak kapasiteleri arttıracağız” dedi. Alikahya-Stadyum tramvay hattı ile ilgili de konuşan Tutuş tramvayın önemine vurgu yaptı. Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Sepetçi Sekalı arasında yeni imar yollarının yapılacağını ifade etti. Yine büyükşehir belediyesi işbirliği ile Alikahya Tem Araç geçişinin hizmete gireceğini ifade eden Tutuş, eski baro binasının bulunduğu İzmit D-100 kent geçişi ve kavşak düzenlemesi yapılacağını söyledi.

İzmit’e ayrı önem! İşte Tutuş’un projeleri - Resim : 1

“YATAY ASANSÖR”

İzmit’in bazı kesimlerinde ulaşımın dik olduğu araçların giremeyeceği noktalara yatay asansör yapılacağını ifade eden Tutuş, “Toplu taşımanın da giremeyeceği ara yerlerde estetik yatay asansörleri kısmen Büyükşehir Belediyesi kısmen ilçe belediyesi ile sunmuş olacağız” dedi.

OTOPARK VE SOSYAL YAŞAM ALANLARI

Otopark sorunu için çözüm yolları üreteceklerini belirten Tutuş, Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İnterteks alanında inşa edilecek olan Kocaeli Sosyal Yaşam Merkezi alanını anlattı. Barınma ve Konaklama merkezlerinin barınma imkanı olmayan vatandaşlar için hizmette olacağını belirten Tutuş, İzmit Boğazova bölgesinde 50 bin metrekare alana etkinlik alanı ve park yapılacağını ifade etti.

“TOPLUMSAL YAŞAM KOMPLEKSLERİ”

Toplumsal yaşam kompleksleri inşa edeceklerini belirten Tutuş, “İzmitimizin merkez bölgesindeki mahallelerin birlikte kullanabileceği bir alan olacak. Herkesin kendisinden bir parça bulabileceği kompleksler. Bütün yaş gruplarının birlikte vakit geçirebileceği alanlar. Göz ve diş taramalarının da yapılacağı alanlar olacak” dedi.

İzmit’e ayrı önem! İşte Tutuş’un projeleri - Resim : 2

“AİLELERE OKUL SERVİSİ DESTEĞİ”

Okul Aile Birliklerine birer personel görevlendirileceğini ifade eden Tutuş, “Okullarımızda yavrularımız daha iyi ortamda çalışması için okul aile birlikleri çalışıyor. Her okul aile birliğine bir belediye personeli görevlendirerek destek vereceğiz” dedi. 8. ve 12. sınıf öğrencilerine okul servis ücreti desteği vereceklerini belirten Tutuş, “Çocuklarımızın sınavları var. Ailelere ekstra yükler oluşuyor. Bu iki sınıftaki öğrencilerin ailelerinin yüküne ortak olmak istedik” şeklinde konuştu.

“ROMAN KÜLTÜR EVİ”

Roman Kültür Evi projesi ile ilgili konuşan Tutuş, “Dünümüz ile bugünümüzü birleştirmek adına ilçemizde düşündüğümüz projelerden bir tanesi” dedi. Okul ve ibadethanelerin bakımı ile ilgilenecek bir bakım destek timi kuracakları vaadini verdi.

İZMİT MERKEZE GONDOL

Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile SEKA Kültür Havzasını uygulayacaklarını ifade eden Tutuş, Kocaeli Kent müzesinin de hayata geçeceğini söyledi. Şehrin cazibe merkezlerinde gondol projeleri uygulayacaklarını ifade eden Tutuş, “İnşallah derelerimizden uygun olanlara Gondol Projelerini hayata geçirerek farklı bir renk katacağız” dedi.

İzmit’e ayrı önem! İşte Tutuş’un projeleri - Resim : 3

“SERVETİYE CEPHESİ PARKI”

Servetiye kurtuluşu 28 Haziran’da İzmit’in kurtuluşu ile ilgili çok güzel kutlamalar yapıyoruz. Servetiye Cephesine daha önem vererek Servetiye Cephesini yapacağız. Başiskele Belediye Başkanımız ile el ele vererek bu kentte yıllar boyu hizmet edecek bir alan kazanmış olacağız.

“YÜZEN SOSYAL TESİS”

İzmit bir deniz kenti. İzmitli hemşerilerimizi deniz ile buluşturmak için güzel bir projemiz var. Sosyal tesis mantığına farklı bir bakış getirerek Flamingo Yüzer Restoranını İzmirli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi. Sosyal tesis projelerine devam edeceklerini belirten Tutuş, “Gölkay’dan başlayarak bu yerlerin sayısını arttırarak İzmitli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

“UYUMAYAN MERKEZLER”

Tutuş konuşmasında, “Önümüzdeki dönemin kilit ismi Genç-İz olacak. Genç iz merkezleri İzmit'in her yerini kuşatacak. Eski vergi dairesinin olduğu yerde Fransız okulu var. Burayı da hayata geçirerek kente kazandırıp gençlerimizin hizmetine sunacağız” dedi. Kültür Sanat etkinliklerine devam edeceklerini ifade eden Tutuş, “Gençlik merkezi Etüt ve kütüphanelerin sayısı artacak. Bu fonksiyonlu merkezleri İzmit'imize kazandırmaya devam edeceğiz. Genç İz’ler 7-24 uyumayan merkezler olacak” dedi.

İzmit’e ayrı önem! İşte Tutuş’un projeleri - Resim : 4

“DRİFT ALANLARI”

Gençlerin talebi doğrultusuna kent merkezinde trafikten arındırılmış drift pisti yapılacağını ifade eden Tutuş, “Bizler bu merakı olan gençleri trafiğe açık alandan alarak hem kısa mesafe yarış yapabilecekleri bir alan oluşturacağız. Enerjilerini atabilecekleri bir alan oluşturacağız” dedi. Gençlerin başkana doğrudan erişme olanağı olacağı bir Genç Hat yapacaklarını ifade eden Tutuş, spor yatırımları ile Kocaeli’nin dikkat çektiğini ifade etti.

DOĞUMDAN GENÇLİĞE KOCAELİSPOR

“Kocaelisporumuzu sadece lafta değil gerçekte seviyoruz” diyerek Kocaelispor projelerinden bahseden Tutuş, “Kocaelisporluluğu beşikten itibaren işlemek için yeni doğmuş bebeklere taraftar paketi vereceğiz. Yeni doğmuş bebekleri Kocaelisporlu yaparak hayata başlayacağız” dedi. 18 yaşına girmiş gençlere iç saha maçlarında bilet desteği verileceğini belirten Tutuş gençlere forma hediye edileceğini ifade etti.

İzmit’e ayrı önem! İşte Tutuş’un projeleri - Resim : 5

OYUN KÖYÜ

İzmit’e bin kişi seyirci kapasiteli İzmit Olimpik Yüzme havuzu yapacaklarını ifade eden Tutuş, çocuk oyun sokakları ve eğlence merkezleri inşa edeceklerini vurguladı. Çölyak ve Fenilketonüri Hastaları için de çalışmaları olduğunu söyleyen Tutuş, özel menü çıkaracak restoranlardan insanların faydalanacağını belirtti. Ormanya’nın marka olduğunu hatırlatan Tutuş, çocuklar için yapılacak Oyun köyünün çekim merkezi olacağını ifade etti. Ata-Köy projesinde köy rehberliği verileceğini ifade eden Tutuş köy evlerinin onarılarak turizme kazandırılarak faaliyete geçireceklerini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ