“İzmit’e yapılan zulmün itirafı”

CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Adayı Nazım Gençtürk, İzmit'te bir programa konuşan Tahir Büyükakın'ın sözlerine “İzmit’te yıllardır yapılan zulmün itirafıdır” şeklinde tepki gösterdi.

“İzmit’e yapılan zulmün itirafı”

Yerel seçimlere 10 gün gibi kısa bir süre kaldı. Seçim zamanı yaklaştıkça siyasiler arasındaki polemikler hız kazandı. Geçtiğimiz günlerde İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş ile birlikte gerçekleştirdiği köy ziyaretinde dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. Büyükakın konuşmasında, “Belediye Başkanı bana burada şöyle bir şey yapılsın dediğinde acaba aklından ne geçiyor, yine ne arıza çıkaracak demeyeceğim bir belediye başkanıyla daha iyi çalışırım” ifadelerini kullandı.

“BAŞKASI ADINA UTANMAYI HİSSETMİŞTİK”

Büyükakın’ın sözlerine İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyesi adayı Mehmet Nazım Gençtürk tepki gösterdi. Görüntülere ilişkin CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Adayı Av. Mehmet Nazım Gençtürk "Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Şubat’ta canlarını, evlatlarını kaybeden Hataylıların yüzüne “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez, Hatay’a geldi mi?” demişti. Başkası adına insanlığından utanmak nedir, hepimiz hissetmiştik!

“ELİNİ TUTUP SOKAK SOKAK GEZDİRİYOR”

Halkın acılarından ve mağduriyetlerinden dahi siyaset devşirenlerin Kocaeli’deki temsilcileri de demokrasiden sıkıldığını artık alenen belli ediyorlar. Yıllardır, belediyeyi açıkça zarara uğratmak pahasına İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet ve meclisinin çalışmasını zorlaştıran, açıkça halkın yararına olan projelerin dahi hayata geçmesini geciktiren, bunun ödülünü de İzmit’e aday olarak alan Muharrem Tutuş’u elinden tutup sokak sokak gezdiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, geçen gün yaptığı bir konuşmada secaat arz ederken sirkatin söylemiş.

“ZULMÜN İTİRAFI”

Diyor ki Tahir Hoca; "... Belediye Başkanı bana burada şöyle bir şey yapılsın dediğinde acaba aklından ne geçiyor, yine ne arıza çıkaracak demeyeceğim bir belediye başkanıyla daha iyi çalışırım.” Bu sözler İzmit’te yıllardır yapılan zulmün itirafıdır. Bu sözler, yıllardır yapılan ayrımcılıĝın, kayırmacılığın, aymazlıĝın açık belgesidir.

“BÜYÜKAKIN’IN DA DEMOKRASİ TRENİNDE MİDESİ BULANIYOR”

Halkın ve kentin menfaati yerine vahşi siyaset anlayışını önceleyen bu tutum gösteriyor ki; Büyükakın’ın da demokrasi treninde midesi bulanmakta ve müsait bir durakda inmek istemektedir. Buyursun insin. Vatandaşı alenen tehdit eden Büyükakın'a ve Büyükakın’ın gölgesinde ayrıştırıcı hizmete talip olan Tutuş'a belki kibirleri törpülenir diye günün şarkısını gönderiyorum;

Bu devirde kimse sultan değil

Hükümdar değil bezirgan değil

Bu kadar güvenme hiç kendine

Kimse şah değil padişah değil" ifadelerini kullandı.

“İzmit’e yapılan zulmün itirafı” - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ