İzmit’i CHP mi kazandı Hürriyet mi?

İzmit Belediyesi Fatma Kaplan Hürriyet, 2019 yerel seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada seçimin ne şekilde kazanıldığını anlattı

İzmit’i CHP mi kazandı Hürriyet mi?

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nokta TV ekranlarında “Ebru Şimşek ile Şehirde Konuşulmayanlar” programının konuğu oldu. Programa katılan Hürriyet Nokta Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cezmi Çiçek ve Gazeteci Ahmet Akçaalan ve Ebru Şimşek’in sorularına yanıt verdi.

“MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU NEDEN ALAMADIM”

Bazı partililerin Başkan Hürriyet’in ‘Ben kazandım’ dediği iddialarını da değerlendiren Hürriyet, “Bazen haksız ve hukuksuz talepleri yapılsın isteyen bazı kesimler büyük bir hadsizlikle ‘Seni biz kazandırdık’, ‘biz yaptırdık’ dedi. Ben ilk göreve geldiğimde biz kazandık diye kampanya yaptım. Ne örgüt tek başına, ne de ben tek başıma. Bir sürü bileşenlerimiz vardı. Örgüt bütünleşti, genel merkez politikaları doğruydu, rüzgar vardı, aday doğruydu. Hepsi birleşti. Bunlardan bir tanesi eksik olsa kazanamıyorduk. Tek başına örgüt kazandırabilseydi biz 2014’te de 2019’da da kazanırdık. Bu kadar kazanabiliyorsak meclis çoğunluğunu neden alamadım.

“NEDEN MİLLETVEKİLİ ADAY YAPTIRILDI”

Ya da beni neden aday yapmak zorunda kaldı parti. Milletvekiliydim ben. Bir milletvekilini parti neden aday yapmak zorunda kaldı? Demek ki ihtiyaç vardı. Demek ki o boşlukta ihtiyaç vardı ve doldurmamız gerekiyordu. O yüzden örgütten gelen bütün misafirlerimize, partililerimize birlikte kazandığımızı anlatmaya çalıştık. Bana hoşgörülü davranmalısınız, hemen kızmamalısınız dedik. Bunları da durdurmak kolay olmadı. O yüzden her zaman birlik mesajı verdim.

“NE ÖRGÜT NE DE ADAY ÇALIŞMASI İLE OLACAK İŞ DEĞİL”

Ama birileri bunları kesti ‘Ben kazandım diyor’ diye anlattı. Örgüt olmasaydı tek başıma kazanamazdım. Öyle olsaydı bağımsız aday olmam lazımdı değil mi? Bağımsız aday olmadığıma göre demek ki tek başına kazanabileceğim bir seçim değil. Kendi ittifakımız dışında bir çok parti destek verdi. Saadet Partisi de aday çıkardı o dönem. Adayı 4 bin oy aldı mecliste 8 bin oy aldılar. Aradaki 4 bin oyun bir kısmını da olsa almışız. Ne sadece örgüt çalışması ne de aday çalışması ile olacak bir iş değil” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ