Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’in meşhur tatlısı Sütlü Nuriye MasterChef’te damakları şenlendirdi

MasterChef All Star yarışmasında İzmit’in meşhur tatlısı Sütlü Nuriye büyük övgü aldı. Kocaelili Tahsin’in isteğiyle programa gönderilen Sütlü Nuriye tatlısı yarışmacılar ve program ekibi tarafından oldukça sevildi.

MasterChef All Star yarışmasında

Acun Ilıcalı’ya ait TV8 kanalında reyting rekorları kıran MasterChef yarışmasında, yarışmayı yöneten şefler dün akşamki bölümde yarışmalara verdikleri menüde Sütlü Nuriye tatlısını seçtiler.  Yarışmacılar arasında bulunan İzmitli Tahsin Küçük, “Bu tatlı İzmit’in tatlısıdır. İlk kez İzmit’ten çıkmıştır” dedi. Tahsin Küçük, yarışmada verilen Sütlü Nuriye tarifine de karşı çıktı, “İzmit’ten Tatlı Güven, bize Sütlü Nuriye göndersin de bu tatlı nasıl olurmuş görün” dedi. Bu programı izleyen Tatlı Güven firmasının sahibi ve Sütlü Nuriye tatlısının mucidi İzmitli Güven ailesi ise TV8 kanalına 6 tepsi Sütlü Nuriye tatlısı gönderdi. Orjinali cevizli olan Sütlü Nuriye tatlısı TV8’deki MasterChef programında da bir hayli ön plana çıkmış oldu. Yarışmayı yöneten şefler ile yarışmacıların önümüzdeki bölümlerde İzmitli Tatlı Güven’in gönderdiği Sütlü Nuriye tatlısı yarışmacılar ve program ekibi tarafından beğenilerek yenildi.

“PİŞMANİYEMİZ KADAR, SÜTLÜ NURİYEMİZ DE MEŞHUR”

Tahsin, Sütlü Nuriye’nin Kocaeli’nin olduğunu belirtirken, Mehmet Yalçınkaya tatlının hikayesini İzmit’te dinlediklerini söyledi. Tepsilerle gelen tatlı herkes tarafından beğenilerek yenildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi program görüntülerini, “Pişmaniyemiz kadar, Sütlü Nuriye tatlımız da çok meşhurdur” dedi.

İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Metin ve Mesut Güven kardeşlerin işlettiği Tatlı Güven firmasının kurucusu, Güven kardeşlerin babası İhsan Güven mucidi olduğu Sütlü Nuriye’nin adının Nuriye isimli bir akrabalarının tatlıyı yiyip beğenmesinden dolayı isim bulamadıkları bir anda “Sütlü Nuriye” olarak ifade edildiğini ve öyle kaldığını açıkladı.