İzmit'te DEM Parti bilmecesi

DEM Parti Kocaeli İl Başkanı Nuri Tan'ın "Adayımızı çektik" açıklamasının ardından DEM Parti Genel Merkezi'nden tam tersi açıklama yaparak kendi adayları ile seçime gireceklerini ifade etti

İzmit'te DEM Parti bilmecesi

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kocaeli İl Başkanı Nuri Tan, İzmit Belediye Başkan adayı Avukat Gencer Demirkaya’yı adaylıktan çektiklerini ifade etti. Partinin resmi kanallarından çekilme ile ilgili açıklama yapmayan DEM Parti İl Başkanlığı, konu ile ilgil kendilerini arayan basın mensuplarına iddiaları doğruladı.

AFRİN PAYLAŞIMI GÜNDEMDE

Kent uzlaşısı kapsamında bu kararı aldıklarını ifade eden İl Başkanı Nuri Tan, muhalefete kaybettirmemek adına bu kararı aldıklarını belirtti. Konunun ulusal gündemde de yer alması sonrası sosyal medyada CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’in Afrin operasyonu döneminde isminin füzelerden birinin üzerine yazılı olduğu fotoğrafla ilgili paylaşımı gündeme düştü.

“IRKÇI VE FAŞİST”

26. dönem HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Hürriyet’in paylaşımının fotoğrafını paylaşarak, “Bu anlayışa sahip olan ırkçı, faşist, Kürt düşmanı bir adaya hiçbir Kürt oy vermez! İzmit’te yapılan bu yanlıştan derhal dönülmeli!” dedi.

“İDDİALAR ASILSIZ”

Tepkilerin yayılması sonrası DEM Parti Genel Merkezi adayın çekildiği açıklamalarının asılsız olduğunu ifade etti. Genel Merkezden yapılan açıklamada, “İzmit’te kendi belediye başkan adayımızı geri çektiğimiz ve CHP’li adayı destekleyeceğimiz iddiaları asılsızdır. Belediye başkan adayı arkadaşımız başvurusunu yapmış ve onaylanmıştır. Kendisine de tekrar başarılar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ