İzmit'te Mc Donald's gerginliği! Yumruklar konuştu

İzmit Mc Donalds şubesi önünde toplanan bir grup vatandaş alışveriş yapan müşterilere tepki gösterdi. Yoldan geçen bir vatandaşın eylemcilere tepki göstermesi sonrası çıkan tartışma yumruklu kavgaya döndü

İsrail'in saldırılarına dikkati çekmek ve Gazze'ye destek vermek amacıyla bugün Başkan İstanbul, Ankara ve Kocaeli olmak üzere birçok kentte "El Ele Gazze Şeridi" eylemi düzenlendi. Türkiye çapındaki protestoların Kocaeli ayağını, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri ve Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği organize etti.

HAKARET VE BELA OKUDULAR

Organizasyon sonrası Filistin'e destek veren bir grup İzmit Çarşı'da bulunan MC Donald's şubesi önünde bir araya geldi. Mc Donald's'tan alışveriş yapan vatandaşlara tepki gösterdi. Yer yer hakarete varan tepkilerde kimi eylemciler bela okurken kimileri ise alışveriş yapanlara küfür etti.

YUMRUKLAR KONUŞTU

Eylemin devam ettiği sırada yoldan geçen bir vatandaş 'Onlara değil açtırana tepki gösterin. Söyleyin Tayyib'e kapatsın' diye tepki gösterdi. Vatandaşın eylemciler tepki göstermesi sonrası ortalık aniden gerildi. Eylemciler ile vatandaş arasında çıkan gerginlik yumruklu kavgaya döndü. Polisin araya girmedi ile taraflar ayrıldı. Eylemciler ise vatandaşı İsrail destekçisi olmakla suçladı. Eylemcilerden biri 'linç edin' diye çağrıda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ