Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’teki dev organizasyonda şampiyon BOTAŞ oldu! “72-53”

U-16 Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası ilimizde gerçekleşti. Birbirinden güçlü takımların kıyasıya mücadelesinde şampiyonluğu Galatasaray’ı 72-53 mağlup eden BOTAŞ oldu. Böylece BOTAŞ kadın basketbolda ne kadar doğru bir planlama ile üretime devam ettiğini ortaya koymuş oldu.

U-16 Kızlar Basketbol Türkiye

Final maçının ardından ödül törenine geçildi. Turnuva boyunca sergilemiş oldukları bireysel performanslarından dolayı kendi kategorilerinde ödül almaya hak kazanmış sporculara ödülleri takdim edildi. U-16 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda “Top Çalma Lideri” Nesibe Aydın Spor Kulübü’nden Defne Erol, “Blok Lideri” de yine aynı takımdan Şeyma Esra Yılık oldu. Sporculara ödüllerini Federasyon Temsilcisi Mehmet İsmet Bayri’yi takdim etti.

SAYI LİDERİ TUANA

U-16 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda “Asist Lideri” TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü’nden Nisan Sel oldu ve ödülünü Federasyon Temsilcisi Eren Küçüksolakoğlu verdi. Şampiyonada “Ribaunt Lideri “ TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü’nden Nisanur Daştan’a ödülünü Federasyon Temsilcisi Yaşar Karabulut verdi ve sporcuyu kutladı. Şampiyona’da “Sayı Lideri” Fenerbahçe’den Tuana Ayşegül Vural oldu ve bu sporcu ödülünü Federasyon Temsilcisi Nursen Aydın’dan aldı.

EN İYİ 5

Bireysel ödüllerin ardından “Şampiyonanın En İyi Beşi” parkeye davet edildi. Buna göre Galatasaray’dan Yaren Düzcü, Botaş’tan Mina Berber, Nesibe Aydın’dan Şeyma Yıllık, TED Ankara Kolejliler’den Başak Orhan ve yine aynı takımdan Nisanur Daştan şampiyonun beşine seçildi.  Bu yetenekli sporculara ödüllerini Türkiye Basketbol Federasyonu A Milli Kadın Takım Yardımcı Antrenörü ve U-16 Milli Takım Antrenörü Olcay Orak verdi.

İKİNCİ GALATASARAY, ÜÇÜNCÜ ÇANKAYA

U-16 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda sırayı dereceye giren takımların kupa seremonisi aldı. Türkiye üçüncüsü Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü oldu ve Ankara ekibi kupa ve madalyalarını Kocaeli Basketbol İl Temsilcisi Serkan Dağdelen ile TBF Altyapı Faaliyetleri Yetilisi Bartu Hürman’dan aldı. İkinci olan Galatasaray takımına kupa ve madalyalarını Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Ziya Ülhak Sarıgül’ü  ile Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Ziya Pala verdi.

ŞAMPİYON KUPASINI YAVAŞER’DEN ALDI

Şampiyon takıma kupasını vermeden “Turnuvanın En Değerli Oyuncusu” Botaş takımından Sude Naz Bal’a bu anlamlı ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Faaliyetleri Yönetmeni Serdar Çelik verdi. Son olarak şampiyon takım kupasını aldı. Türkiye şampiyonu BOTAŞ’a şampiyonluk kupasını ve madalyalarını Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer ile Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Kadın Milli Takımlar Sorumlusu Şaziye İvegin Üner verdi ve şampiyonları kutladı.

SERKAN DAĞDELEN TEŞEKKÜR ETTİ

İzmit Atatürk Spor Salonu’nda oynanan final maçının ardından Basketbol İl Temsilcisi Serkan Dağdelen “16 takımın yer aldığı ve 40 müsabakanın oynandığı Türkiye Şampiyonasında mücadele eden tüm takımlarımızı bir kez daha kutluyor ve alkışlıyoruz. Müsabakaları yakından takip eden basketbol severlere, takımlarını şehir dışından desteklemeye gelen taraftarlara ve organizasyona ev sahipliği yapan, her türlü desteği veren Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer ile ekibine, Basketbol İl Temsilciliği ailemize ve Kocaeli halkına teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.