İzmit'teki sitenin sakinleri gürültüden rahatsız... Çocuklar uyuyamıyor!

Nokta Gazetesi Whatsapp ihbar hattına gelen mesaja göre; İzmit Kent Konut 1. Etap'ta oturan vatandaşlar otoban gürültüsünden şikayetçi.

İzmit'teki sitenin sakinleri gürültüden rahatsız... Çocuklar uyuyamıyor!

Kent Konut sakinleri TEM otoyolundan kaynaklı gürültüden dolayı özellikle geceleri çok rahatsız olduklarını, çocuklarının uykularının bölündüğünü ifade ediyorlar. İhbar hattına gelen mesajda TEM otoyolunun uluslararası bir yol olması nedeniyle ticari kamyon ve tırların transit geçiş yolu olduğu ve bu nedenle gürültüye kamyon ve tırlardan kaynaklandığı belirtildi.

İzmit'teki sitenin sakinleri gürültüden rahatsız... Çocuklar uyuyamıyor! - Resim : 1

SES PERDESİ İSTİYORLAR

İhbar hattımıza ulaşan vatandaş, "Yıllardır otoyol kenarlarına ses duvarı ya da perdesi yapılmasını istiyoruz, imza topladık ama bir cevap alamadık. Kamyon ve tır gürültüsünden çocuklarımızın gece uykusu bölünüyor. Otoyol kenarına ses duvarı ya da ses perdesi yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Bölge Karayolları Genel Müdürlüğü yetki alanında yer alıyor

AB MEVZUATINA GÖRE SINIR 65 DESİBEL

Avrupa Birliği mevzuatına göre sağlık açısından 65 desibel sınır kabul ediliyor. Uzmanlara göre, 65 ve 90 desibel arası solunumun hızlanması ve kalp atışının değişimine sebep olabiliyor.

İzmit'teki sitenin sakinleri gürültüden rahatsız... Çocuklar uyuyamıyor! - Resim : 2