Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Johnson & Johnson Kanser Mi Yapıyor? Johnson & Johnson İflas Mı Etti? J&J Ürünleri

Johnson & Johnson (J&J) yumurtalık kanserine neden olan bebek pudrası ilgili iddialarda son noktaya gelindi. Yükümlülük ödemelerinin J&J’nin nakit rezervlerini aştığını belirterek iflas başvuru bilgisi verdi. Peki, Johnson & Johnson kanser mi yapıyor? Johnson & Johnson iflas mı etti? İşte yanıtı..

Johnson & Johnson (J&J)

Dünyaca ünlü Johnson & Johnson markası iflas haberi geldi. Geniş ürün yelpazesi arasında bebek bakım ürünleri, tıbbi cihazlar, ilaçlar ve tıbbi teşhis cihazları gibi birçok farklı kategori bulunan Johnson & Johnson kanser detayları mercek altına alındı. Aşılar ve biyolojik ürünler de üreten şirket yumurtalık kanseri haberleriyle gündem oldu. Son durumun merak edildiği Johnson & Johnson ürünleri mercek altına alan vatandaşlar Johnson & Johnson ürünleri, Johnson & Johnson kanser, Johnson & Johnson iflas araştırması yaptı. Peki, Johnson & Johnson kanser mi yapıyor? Johnson & Johnson iflas mı etti? İşte yanıtı..

JOHNSON & JOHNSON KANSER

Johnson & Johnson bebekler için talk bazlı pudra üretimini ve satışını küresel çapta durduracağını açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli şirketten yapılan açıklamada, “Dünya çapında yaptığımız portföy değerlendirmesi kapsamında, ticari olarak tamamen mısır nişastası bazlı bebek pudrası portföyüne geçiş yapma kararı aldık. Bu dönüşümün bir sonucu olarak 2023’te küresel ölçekte Johnson’s talk bazlı bebek pudrası üretimi ve satışı durdurulacak” denildi. Yumurtalık kanserine yol açtığı söylenen Johnson’s bebek pudrası da dahil talk minerali bazlı ürünleri nedeniyle on binlerce dava açıldı. Johnson & Johnson talk bazlı pudra satışını durdurdu. Şirket daha önce ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından talk bazlı bebek pudralarında kanserojen asbest mineralinin tespit edilmesinin ardından 33 bin kutu bebek pudrasını geri çağıracağını açıkladı.

JOHNSON & JOHNSON İFLAS MI ETTİ?

ABD temyiz mahkemesi 1886’dan bu yana faaliyet gösteren tıbbi malzeme ve kozmetik üreticisi Johnson & Johnson (J&J) kararını verdi. Yumurtalık kanseri iddialarıyla gündem olan J&J şirketine açılan 40 binden fazla kanser davasının çözümü için iflas bahanesini kullanamayacağına karar verildi. Buna göre J&J’nin bebek pudrasındaki kanserojen madde olduğu iddialarına karşı kendisini savunması gerekeceği ortaya çıktı. Mahkeme yalnızca doğrudan mali sıkıntı tehdidi altında olan şirketlerin iflas başvurusunda bulunabileceğine karar verdi. J&J’nin daha önce acil bir tehlike altında olduğunu iddia etmediği için kendini mahkeme koruması altına alarak iflas yasasının 11. bölümünden yararlanamayacağına karar verdi.

JOHNSON & JOHNSON KİMİN?

Johnson & Johnson (J&J) Amerikan çok uluslu ilaç, sağlık ürünleri ve tıbbi cihaz şirketidir. Şirket 1886 yılında kuruldu ve merkezi New Brunswick, New Jersey, ABD’de bulunmaktadır. Johnson & Johnson, dünya genelinde sağlık ve tıp alanında birçok ürünün üretimi ve satışıyla tanınır.