KAAN ne zaman uçacak? TUSAŞ Genel Müdürü'nden 'KAAN ne zaman uçacak' açıklaması

KAAN ne zaman uçacak? TUSAŞ Genel Müdürü'nden 'KAAN ne zaman uçacak' açıklaması

Gebze Bilişim Vadisi'nde düzenlenen 9. Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağı olacak Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ödül töreninde Süreç İyileştirme Kategorisinde birincilik ödülünü alan Kotil, MMU KAAN projesine ilişkin bilgileri paylaştı. Kotil, "Yer testleri yapıyoruz. Yakın" diyerek, uçağın yer testlerine başlandığını ve uçuşa geçiş için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın "Herkes KAAN'ın kanatlanacağı tarihi duymak istiyor, ne durumdayız hocam?" sorusuna Kotil, "Çok yakın" cevabını verdi.

MMU KAAN, Türk savunma sanayisinin milli ve yerli üretim hedefleri doğrultusunda geliştirilen kritik projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Yapılan açıklamalar, uçağın uçuşa geçiş sürecinde önemli bir aşamaya gelindiğini gösterirken, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin başarılı projelerle adından söz ettirmeye devam ettiği görülüyor. Uçağın uçuş tarihi ile ilgili detaylı bilgilerin ise yakın zamanda kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ