Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kademeli emeklilik formülleri neler? Staj ve çıraklık sigortası emekliliğe etki edecek mi?

Kademeli emeklilik sistemi ile 1999 ve 2008 yıları arasında sigortalı olanların emekli olmalarının sağlanması bekleniyor. Peki, kademeli emeklilik nedir? Kimleri kapsayacak? İşte torba yasada emeklilikle ilgili yeni detaylar…

Kademeli emeklilik sistemi ile

Kademeli emeklilik sistemiyle ilgili yeni düzenlemeler gündeme gelmeye devam ediyor. Son dönemde Türkiye’de emeklilik ve çalışma hayatına dair düzenlemelerin hız kazanmasının ardından birçok kişi bu düzenlemelerden yararlanma yollarını aramaya başladı.

Yeni torba yasa ile gelmesi beklenen düzenlemeler arasında özellikle emeklilikle ilgili konular dikkat çekiyor. 16 Ocak tarihine kadar ara veren Meclis’te torba yasa çalışmaları hız kazanacak. Bu kapsamda 3600 ek gösterge, kamu çalışanlarının maaş ve emeklilik hakları da dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK NEDİR?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çıkan yasadan yararlanamayanlar için yeni emeklilik formülleri konuşulmaya başladı. Bu kapsamda kademeli emeklilik, sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaşmaları halinde kısmi olarak emekli olmasını sağlamayı hedefliyor.

Kademeli emeklilik düzenlemesinden 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arsında çalışmaya başlayanların yararlanması bekleniyor. Bu kapsamda yapılacak yeni düzenlemelerin detayları ise henüz netlik kazanmış değil.

STAJ VE KADEMELİ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

EYT’yi kaçıran staj mağdurları ile kademeli emeklilik düzenlemesi konusunda beklentiler de bir hayli artmış durumda. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal güvenlik ile ilgili şu an için bir çalışmalarının olmadığını ifade etti. Ancak gelecekte olmayacağı anlamı taşımadığının da altını çizdi.

Yeni torba yasanın 42 maddelik ilk bölümü Genel Kurul’da görüşülmesinin ardından onaylanmıştı. Yılbaşından önce TBMM tarafından onaylanan bu maddeler sonrasında özellikle emeklilikle ilgili yapılacak yeni düzenlemelerin neler olduğu araştırılmaya başladı.

YENİ TORBA YASADA NELER VAR?

Yeni torba yasada emeklilikle ilgili konular dışında fahiş fiyatlar ile mücadele konusu da yer alıyor. Öte yandan Ev kadınlarına emeklilikte devlet desteği ve 3600 ek gösterge ile kamu çalışanlarının maaş ve emeklilik ikramiyeleri hakkında düzenlemeler de dikkat çeken konular arasında yer alıyor.