Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kadın girişimciler alışveriş festivalinde buluştu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve birçok alanda satış ve organizasyon yapan üreten ve girişimci kadın kooperatifleri ile Komeksepeti üreticilerinin de yer aldığı “Kadın Girişimciler Alışveriş Festivali” düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından

Değirmendere Çınarlık Meydanında gerçekleştirilen festivale gün boyunca vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Festivalde KO-MEK Müzik eğitmenlerinden oluşan müzik grubu eğitmenleri gün boyunca vatandaşlara unutulmaz eserleri ile eşlik etti. 

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER 

Bayram havasında gerçekleştirilen festivalde açılan stantlarda bir taraftan el işi yapan bir taraftan da satışını gerçekleştiren kadın kooperatifleri ve dernek üyesi kadınlar, vatandaşların yoğun ilgilisinden oldukça memnun kaldı. Sabır ve titizlikle örülen ve el emeğiyle hazırlanan ürünler özellikle gençlerin ve çocukların ilgi odağı oldu. Kadın Girişimciler Alışveriş Festivalini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Velili Berna Abiş’in yanı sıra Yaygın Eğitim Şube Müdürü Lokman Ceyhan da ziyaret ederek üreten kadınlara destek oldu. El emeği göz nuru ürünleri inceleyen Başkan Velili Abiş üreticilerle sohbet ederek ürünler hakkında bilgi aldı. 

ÜRETEN KADINLAR BU FESTİVALDE 

Kadın girişimcileri desteklemek amacıyla 27 çadırın kurulduğu festivalde; Kadının Eli Kocaeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Dr. Sumru Müstecaplıoğlu Halıdere Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, İzmit Çınar Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi, Katun Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kögbalder (Kocaeli Özel Gereksinimli Bireyler Ve Aileleri Deneği), Görme Ve İşitme Engelliler Derneği,    Kuruçeşme Girişimci Kadınlar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği ve Komeksepeti üreticileri yer aldı. 

BİRBİRİNDEN GÜZEL ÜRÜNLER SATIŞA ÇIKARILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü içerisindeki Kadın Kooperatifleri Biriminin önderliğinde gerçekleşen bu etkinlikte, kooperatif ve derneklerimizdeki üreten kadınlarımızın el emeği ürünleri olan örgü çantalar, takılar, amigurumi bebekler, bebek ve çocuk giyim ürünleri, ahşap boyama, iğne oyası ve el yapımı mum gibi birbirinden güzel yüzlerce ürün satışa çıkartıldı. 

EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALDILAR 

Gün boyunca devam eden satışta, onlarca kadın el emeği göz nuru eserlerini satarak bütçesine katkıda bulundu. Satıştan ve organizasyondan oldukça mutlu olan kadın girişimciler ürettiklerinin mutluluğunu yaşadı. Birçok ürünün satıldığı gün sonunda yeni bir etkinlik için şimdiden çalışmalar başlatıldı.