Kadınları ilgilendiren düzenleme yargı paketinden çıkarılıyor

Kadının evlendikten sonra bekarlık soyadını tek başına kullanamayacağını içeren maddenin CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka'nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş ile görüşmesinden sonra 9. yargı paketinden çıkarılmasına karar verildi.

Kadınları ilgilendiren düzenleme yargı paketinden çıkarılıyor

Kadının evlendikten sonra bekarlık soyadını tek başına kullanamayacağını içeren madde yargı paketinden çıkarıldı. CHP Kadın Kolaları Başkanı Aylin Nazlıaka, “9. Yargı paketinde kadınlar için tehdit niteliğinde duran kadının soyadı dayatması. Biz meseleye sadece soyadı seçimi olarak bakmıyoruz. Aslında kadınların kimliğine sahip çıkma hakkıdır. Bu aslında kadın erkek eşitliği hakkıdır. Sayın Bakan ile yaptığımız görüşmede bu dayatmanın 9. Yargı paketinde çıkartıldığı müjdesini vermek isterim” dedi.

BAKAN İLE GÖRÜŞTÜ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşen CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, gelişmeyi şu sözlerle duyurdu:

KİMLİĞİNE SAHİP ÇIKMA HAKKI

"Dokuzuncu yargı paketinde kadınlar için bir tehdit olarak duran soyadı dayatması. Meseleye soyadı seçimi olarak bakmıyoruz. Bu aslında kadınların kimliğine sahip çıkma hakkıdır. Kadın erkek eşitliği hakkıdır. Bir ailenin eşitlik esasına dayalı olmasıdır. Kadının bir soy kütüğünden bir başka soy kütüğüne geçmeme hakkıdır. Kadınların tercih hakkıdır. AYM'nin bu yönde vermiş olduğu bir karar verdir. Bu karara uyulması noktasında bizim son derece hassas olduğumuz unsurdur. Sayın bakanla yaptığımız görüşmede bu dayatmanın yargı paketinden çıkarıldığını sizlere müjde olarak vermek isterim."

Kaynak: İHA